Jeg er 33 uker på vei, stor og tung, supertravel, og fillern heller – ordentlig forkjøla. Å være syk når man har en liten en i magen er veldig rart. Selv om jeg syns synd på meg selv, så er det liksom ikke så viktig. For hva med minien?

Sist oppdatert: 7. februar 2013

Fem uker inn i de åtte travleste ukene jeg har hatt på flere år, merket jeg at det klødde i halsen, men jeg tenkte at jeg skulle bruke helgen til å slappe av, og så ville det nok gå bort av seg selv. Da fredagen kom var det nesten så jeg ikke kom meg ut av sengen for å dra på forelesning, og jeg måtte innrømme det; jeg er syk. Usj..

Er det greit å være i mammas mage når mamma er syk? Her måtte det en del googling til. Heldigvis ser det ikke ut til at det er noen fare. Jeg har en kraftig forkjølelse, hoster og har vondt i halsen og er superslapp, men ingenting av dette er farlig for babyen. Det er feberen man skal passe seg for, visstnok, og feber har jeg ikke. Likevel prøver jeg å ta ekstra godt vare på meg selv, bare for sikkerhets skyld.

Les også:

Uke for uke: 33 uker

Til alle menn: sannheten om gravide

Mye som ennå ikke er klart
Fordelen med å bli syk er at jeg blir tvunget til å slappe helt av. Sofaen har vært min beste venn i noen dager, og jeg har latt husarbeid være husarbeid. Telefonen har blitt lagt bort, og jeg har fått god tid til å kjenne på bevegelser i magen, og på mammafølelsen. Bakdelen er så klart at jeg ikke får gjort noe som helst, og at det fortsatt er tusen ting jeg må få ordnet før babyen kommer. Alle babytingene står i esker og poser på kontoret mitt, og jeg har omtrent ingen oversikt over hva vi har og hva vi mangler. Heldigvis er jeg for slapp til å få panikk.

– Veldig glad jeg ikke blir alenemor
Som sagt så er det veldig travelt for tiden, og dette er en av de gangene jeg merker ekstra godt hvor glad jeg er for at vi er to om denne graviditeten. Jeg var sliten fra før, og nå som jeg ligger våken og hoster om nettene er jeg helt utslitt. Da tenker jeg så klart på hvordan det blir med våkenetter og alt det nye som skal skje om bare noen uker, og jeg er så veldig, veldig glad for at jeg ikke blir alenemor. Og så får jeg ny respekt for de som faktisk gjør dette alene, det kan ikke være enkelt. Jeg som ligger her på sofaen og ikke orker å ta ut hunden en gang! Takk og lov for Kevin, sier jeg bare!

Mens jeg ligger rett ut med et halvt øye på TV-en, jobber Kevin videre oppe. Det første rommet er ferdig, med unntak av at vi trenger besøk fra en elektriker, og rom nummer to, som vi endelig har bestemt oss for at skal bli barnerommet, blir ferdig i løpet av uken. Jeg gleder meg veldig til å få barnesengen på plass og gjøre det koselig der inne. Så fort jeg er frisk og har en dag fri, skal det henges opp bilder og lages uro. Det blir bra! I mellomtiden krøller jeg meg sammen under teppet igjen. Nå skal det hviles!

Ingunns mage sju uker før termin!

Hva synes du om artikkelen?  
Forrige artikkelHvordan trøste et gråtende barn
Neste artikkelForeldreforberedende kurs
DEL