Det er mye som skal på plass og i hus når en liten baby er på vei. — Jeg elsker når ting er gratis, sier Ingunn.

Sist oppdatert: 2. januar 2013

I all travelheten før jul, lovte jeg meg selv en ting. Jeg skulle gå inn i 2013 så godt forberedt på alt som ligger foran meg som mulig. Og det syns jeg jammen meg jeg har klart! Jeg har planlagt jobb, skole og praksis i januar og februar så godt jeg bare kan, og fått snakket med både lærere, praksislærere og jobben om situasjonen framover.

Følg babyens utvikling i magen med Babyverden-appen!

Vi hadde verdens lengste shoppingdag i romjula!
Kevin og jeg hadde også verdens lengste shoppingdag i romjula, hvor vi fikk vært både på Sandvika storsenter lenge nok til å få parkeringsbot, og tilbragt en evighet på IKEA. Nå er jeg endelig i rute!

Da vi parkerte ved Sandvika storsenter for å kjøpe vogn på Barnas Hus, regnet jeg med at det skulle ta max en time. Det tok fire. Ei kjempehjelpsom dame gav oss store mengder informasjon om de forskjellige vognene, og til slutt måtte jeg rett og slett gå på kafe og spise litt kake for å fordøye alt sammen. Vi endte opp med å bestille en Bogaboo Cameleon, og jeg er nesten flau over å kjøpe en sånn fancy-schmancy vogn, men den passer i bagasjerommet til den lille bilen min, og var den som fungerte best til mine behov. Og så var den jo veldig kul, da! Jeg gleder meg til å få den i hus! Vi fikk også kjøpt en Maxi Cosi bilstol med base, adapter så vi kan sette bilstolen rett på vognen, vinterhjul til vognen, og så fikk vi oss en gratis bleiebøtte med kupongen jeg printet ut før vi dro.

Følg graviditeten uke for uke!

Jeg elsker når ting er gratis, og i tillegg til kupongen på bleiebøtte, hadde jeg en kupong på en Babybox fra Apotek 1, så den fikk jeg også hentet. Andre lignende pakker er bestilt på nett, og kommer i posten etter hvert. Gøy!

Her får du den flotte FØDSELSBOKEN gratis!

IKEA-turen var morsom, og vi fikk kjøpt sprinkelseng, kommode til barnerommet, stellematte og masse annet småplukk. Jeg er vanligvis ikke så glad i å shoppe, men denne gangen koste jeg meg ordentlig. Det er mye mer spennende å handle til minien enn til meg selv. Det var tydelig at det er mange som tar turen til IKEA når de venter en liten en, for det var store mager overalt, og alle smilte til hverandre mens vi valgte ut små møbler og søte babytepper.

Les også: Jeg innrømmer! Jeg har spist mye usunt i graviditeten!

10 kilo ekstra tar på!
Mot slutten av shoppingrunden hadde jeg vondt i hele kroppen, føttene og ryggen verket, og jeg vagget da jeg gikk. Den eneste grunnen til at jeg holdt meg våken i bilen på vei hjem, var sympati for Kevin, og da vi kom inn døra måtte jeg legge meg rett på sofaen mens Kevin bar alt inn fra bilen alene. Da følte jeg meg ikke så kul, men de blåflekkede og rødprikkete og svært hovne føttene mine krevde å få ligge høyt en stund, så jeg adlød.

Det var første gangen jeg virkelig fikk merke hvordan det er å bære på de ti ekstra kiloene jeg har fått, og jeg må innrømme at jeg håper det ikke blir så mange fler. Dessverre har jeg fortsatt nesten tolv uker igjen, så jeg må nok belage meg på at det kan bli tungt dette her. Lurer på om ti kilo er mye når man er litt over 28 uker på vei? Uansett er det nok bra at julen er over, og at matvanene går tilbake til det normale. Og så er jeg veldig glad for at jeg tok shoppingrunden nå, og ikke om fem kilo. Da hadde jeg nok ikke klart det.

Les også: Jeg er redd for ikke å bli hørt under fødselen

2013 blir fullt av førstegangsopplevelser, og jeg har ingen anelse om hva som ligger foran meg. Jeg skal bli mamma for første gang, Kevin og jeg skal være foreldre sammen, og vi er to store spørsmålstegn. Kevin har aldri byttet en bleie i hele sitt liv, og jeg lurer fælt på hvordan det blir med ammingen. Nå mens jeg går gravid har jeg lite kontroll over kropp og følelser, og jeg vet ikke om dette blir bedre når minien er ute heller, men nå har jeg i alle fall det meste praktiske klart. Takk og lov! Det er en utrolig lettelse å være i rute! 

Les også: Jeg fikk mammafølelsen i julegave! 

Hva synes du om artikkelen?  
Forrige artikkel– Jeg fikk mammafølelsen i julegave!
Neste artikkelGravide anbefales vaksine mot sesonginfluensa
DEL