«Småbarnsmødre snakker bare om bæsjebleier!» har jeg hørt flere si. Heldigvis kan jeg med hånden på hjertet svare at det ikke gjelder meg. Det eneste som kan få meg til å prate om bæsjebleiene til minien, er mangelen på dem.

Sist oppdatert: 1. oktober 2013

Jeg registrerer forandringer i lukt og farge, men holder det fint for meg selv. Det er til og med sjelden jeg snakker med Kevin om det, annet enn for å rope en advarsel etter han i det han er på vei inn på badet; «Det er ekstra ille i dag!».

Men nå har hun nemlig begynt med fast føde, og er det ingen bæsjebleier, ja, da er det trøbbel i heimen! For hva gjør man hvis babyen blir forstoppet?

Les også:

Noah Elias har bæsjet i do siden han var ti uker

Bæsjer til langt oppover ryggen

Slik er babyens bæsj

Tom bleie – snakk om antiklimaks!
Den første gangen det skjedde var da jenta mi begynte med grøt. Da jeg la henne for kvelden, slo det meg at jeg bare hadde skiftet èn bæsjebleie den dagen, og det var tidlig på morgenen. Jeg trakk litt på skuldrene, og regnet med å begynne neste dag med en skikkelig drittjobb. Da morgenen kom var jeg klar! Jeg kvinnet meg opp på vei inn på badet, men bleia var tom. For et antiklimaks! Jeg bekymret meg fortsatt ikke så veldig, men tenkte at hvis det ikke hadde skjedd noe i løpet av noen få timer, så skulle jeg i alle fall google «hvor ofte bæsjer babyen». Det var helg, så det nyttet ikke å ringe helsestasjonen heller, og man løper liksom ikke til lege med sånt.

(bloggen fortsetter under bildet)

Ingunns søkeresultat (skjermdump)

Den kvelden ble det googlet i timesvis. «Hvor ofte bæsjer baby 6 måneder». «Overgang til fast føde + bæsj». «Treg mage hos baby 6 måneder». Jeg leste og leste og leste, og følte ikke egentlig at jeg ble noe klokere, men jeg skrev en svært kort handleliste til neste dag:
Sviskemos
Pæremos
Avokado

Fullt fokus på bæsj
Neste morgen spratt jeg opp og sjekket bleia. Nei. Ingenting. Jeg kikket minien inn i øynene mens hun lå på stellebordet, og masserte magen hennes lett mens jeg så etter tegn på at hun hadde det vondt. Hun smilte fornøyd og bablet litt, og lo godt da jeg gjorde syklebevegelser med beina hennes for å få magen i gang. Jeg tok henne med meg på butikken, og etterpå serverte jeg risgrøt med sviskemos til frokost. Det hadde hun ingenting imot.

Resten av dagen tenkte jeg kun på magen til vesla. Tanken på forstoppelse gav meg grøsninger, og jeg syklet med føttene hennes, masserte magen, moste avokado, lot henne drikke masse vann, badet henne og ba henne rett ut om å pliiiis prøve og bæsje. Ingenting. Null og nada, liksom. Kevin fikk streng beskjed om å varsle meg med en gang det var så mye som en liten dæsj bæsj i bleia, og jeg googlet som en gal igjen. Jeg gledet meg til neste morgen, for da var det mandag og jeg kunne ringe helsesøster. Jeg satte til og med klokka på, i tilfelle jenta mi bestemte seg for å sove lenge, akkurat som om det var noe som skjedde ofte.

Les også:

Vislelyd hjelper babyer til å bli pottetrent

Gi middag på glass med god samvittighet

Hvor mye mat er nok?

Hurra for bæsj!
På den tredje morgenen etter siste bæsjebleie våknet jeg med en spent følelse i kroppen. Jeg hørte noen grynt fra sprinkelsenga, og en lett gjenkjennelig lukt spredde seg i soverommet. Ja! Jeg spratt opp og løftet minien opp med et stort smil, og fikk verdens beste smil tilbake. Vi danset oss ned på badet, og jeg sang en lykkelig sang om bæsj mens jeg kledde av henne pysjen. Da jeg fikk det hundre prosent bekreftet, tok hjertet mitt et lite dansesteg også, og jeg fikk helt sommerfugler i magen av glede. Og mens jeg stod der og klappet og sang, slo det meg hvor tullete det hele var. Kan man bli så lykkelig av bæsj, liksom?

Nå vet jeg at minien ikke engang var forstoppet. Noen ganger tar det bare litt tid for magen å komme i gang når man begynner med fast føde. Neste gang det gikk litt tregere visste jeg også hva jeg skulle gjøre for å få litt fart på sakene, og heldigvis har hun enda til gode å bli forstoppet. Det var ingen big deal, med andre ord. Men lykken var ekte. Ekte lykke over en bæsj!

Hva synes du om artikkelen?  
Forrige artikkelSjekking av modning
Neste artikkel12 ting smårollinger er best på
DEL