Jeg kjeder livet av meg når jeg går hjemme med baby. Jeg syns babyer er kjedelige. Dønn kjedelige. De ligger jo bare der. Eller griner, eller gulper og raper og bæsjer.

Sist oppdatert: 16. oktober 2013

Jeg kjeder meg rett og slett i hjel. Bysse, synge, lulle, amme, bytte bleie. Bysse, synge, lulle, amme, bytte bleie…

Les mer: – Jeg hater å leke med barna
                Hva er en god mor?

Elsker jobben min
Da jeg var i mammaperm med mine to, kunne jeg ikke vente med å komme tilbake til jobben. Jeg elsker jobben min, og kjeder meg sammen med babyer.

Jeg har aldri forstått disse kommentarene man alltid får når man er ute og viser frem babyen: «Åh, næmmen. Du må ta godt vare på denne tiden. Nyt den. Den går så fort. Plutselig springer de rundt».

Ja, tenker jeg da. Jeg jeg kan nesten ikke vente. Jeg håper inderlig denne tiden går fort, så de begynner å springe rundt.

For det er jo da moroa begynner!

Altså, misforstå meg ikke nå. Jeg tar godt vare på barna mine når de er babyer. De får alt de trenger. Ingen fare. Jeg både bysser, synger, luller, ammer og bytter bleie. Men ikke med stor iver og entusiasme.

Først nå skjønner jeg
Nå har jeg en gutt som snart er fire og ei jente på to og et halvt. Og det er først nå i det siste jeg virkelig har begynt å skjønne hvor utrolig morsomt det er å være mamma. Og det blir bare bedre og bedre.

Jeg syns det er utrolig gøy å leke superhelt med snart fireåringen. Og ta del i hans verden der Hulken, Batman og Spiderman er noe av det kuleste som finnes.

Jasså, så du tror du er sterkere enn mamma? Kom hit din lille pirat, så skal vi se hvor tøff du egentlig er.

Det er alltid spennende å hente han i barnehagen og høre hva de gjort i løpet av dagen. Har dere vært monstre? Og fanget en bjørn? Å, så gøy. Var det en som dyttet deg av huska? Uff da, så dumt. Hva gjorde du da?

Les mer:
Ti grunner til at barn er kult
Selvstendige barn

Fantastisk
Det er helt fantastisk å høre hvordan hans verden henger sammen.

Og så storkoser jeg meg når vi kan sitte sammen i sofaen og prøve å forstå klokka. Og når vi ser på Lesekorpset på DVD og prøver å huske alle bokstavene. Stor A og liten a. Ikke sant, mamma? Stor A og liten a.

Herlig!

Under
Det er et under å se hvordan toåringen har gått fra å være en kravlende bylt på gulvet til et lite, sosialt vesen. Hvordan hun hver dag under middagen kommer med nye ord. Og hvordan hun løper etter storebroren sin med et håndkle knytet rundt skuldrene og leker superhelt.

Kjempemoro!

Elsker å være mamma!
Hadde noen fortalt meg at det skulle bli så gøy å ha barn, da jeg satt der i sofaen og kjedet livet av meg med en glupsk unge på puppen, hadde jeg nok sett litt lysere på tilværelsen.

For jeg elsker å være mamma. Bare barna blir store nok.

Les mer: 25 ting du aldri får høre fra en treåring

Syns du babyer er kjedelige?

Følg Martes egen blogg Casakaos.no

Hva synes du om artikkelen?  
Forrige artikkelPermisjonslengde – et minefelt
Neste artikkelSiw har født alene to ganger
DEL