Hadde noen i fjor sommer sagt til meg at jeg åtte måneder senere skulle ha møtt mannen i mitt liv og rukket å bli 24 uker gravid, hadde jeg nok ledd ganske så godt.

Sist oppdatert: 23. februar 2015

Her er jeg sommeren 2014 – helt uvitende om det nye livet som ventet. Foto: privatJeg hadde heller aldri trodd jeg ville blogge om det. Men er det ikke rart hvordan livet og interesser så plutselig kan snu? Heldigvis snudde det til det bedre for meg.

Som førstegangsgravid har jeg den siste tiden lest uendelig med gravidblogger, og les artikler og foumtråder om å være gravid. Og spørsmålene mine blir ikke færre. 

Les også:

Uke for uke

Ingunnbloggen

Liljabloggen

Fra venner til kjærester
Jeg og samboeren min har kjent hverandre i nesten ti år. Men det var ikke før i fjor sommer at det oppstod søt musikk mellom oss. 

I vennegjengen vår er vi glade i å være ute i skjærgården om sommeren, og denne sommeren var intet unntak. Alt var som før, bortsett fra at vi begge nå var single. De eneste single i vennegjengen, faktisk. Til vår store forundring tok det ikke lang tid før vi virkelig fant tonen på en helt annen måte enn før. 

Vi seilte rundt i nesten tre uker og levde livets glade dager. Så tok sommeren brått slutt, og hverdagen kom. Vi dro hvert til vårt, men det tok ikke lang tid før jeg reiste til Vestlandet for å besøke ham. Der ble jeg værende.

Vi hadde datet i knappe to måneder da jeg fant ut at jeg var gravid. Det var aldri noe tvil om hva vi ønsket. Nå venter vi spent på sommeren igjen – denne gangen med en enda større overraskelse enn sist!

Trening og kosthold i fokus
Mye av det jeg lurer på i forbindelse med graviditeten handler om trening, vektøkning og kosthold. Er det vanlig å trene normalt mens man er gravid? Hvor kjøper man i tilfelle treningstighs som ikke kveler både meg og han inni magen? Jeg trener 3-4 ganger i uken, både vekter og lett kondisjon.

Jeg fokuserer også mye på næringsrik mat for meg og lillegutt i magen. Jeg elsker å lage alt fra bunnen av selv. Jeg lever for å spise, og planlegger alltid mitt neste måltid mens jeg spiser.

Hjemmelagde knekkebrød.Her er en god oppskrift på havreknekkebrød:

5 dl havremel
5 dl havregryn
2 dl solsikkekjerner
1 dl linfrø
1 dl sesamfrø
1 ts salt
8 dl vann

Forstek knekkebrødene i 20 minutter på 150 grader. Ta knekkebrødene ut av ovnen og del de opp. Sett de så inn igjen på 150 grader i cirka 50 minutter.

Les også:

Gravid? Her er matvarene du bør unngå!

Mari fortsatte treningen med baby i magen

Gravide bør drikke så lite kaffe, cola og te som mulig

Hva synes du om artikkelen?  
Forrige artikkelTips til fødselsplanen
Neste artikkelAvslapning i fokus
DEL