Tårene presser på når Rebekka passerer jenteavdelingen i klesbutikken. Tenk - denne gangen har hun en liten prins i magen. Det gir en god unnskyldning til å fornye babygarderoben.

Sist oppdatert: 13. april 2012

Det som er fordelen (og ulempen) når man vet kjønnet på babyen, er at det fort kan bli dyrt når man er ute på handletur. Det tok ikke mange minuttene etter at vi fikk vite kjønnet før de første små, blå klærne var kjøpt inn.

Det var utrolig rart for meg, som nå er jentemamma og skulle gå FORBI jenteavdeling og inn i gutteavdelingen. Tårene presset på i øyenkroken når jeg bladde meg igjennom små blå sparkebukser, strikkejakker, bodyer og bukser.
Tenk at vi skal ha en liten gutt. Det er veldig rart, og en tanke som tar tid å vende seg til. Men de første klærne til lillebror ble kjøpt inn. En fantastisk skjønn blå sparkebukse, en blå body, en blå strikkejakke og blå, små sokker.  Vi reiser på kjærestetur til Trondheim 13. april og da er det litt farlig at vi nå vet kjønnet på babyen – fare for at det blir litt babyshopping da ja. Vi har jo ingenting i blått fra før – kun i rosa så det er jo en fin unnskyldning for å kjøpe ting.

Gikk du glipp av de første innleggene til Rebekka? Her er samlesiden med alt.

Jakten på den perfekte stelleveske
Jeg ser etter en fin og praktisk stelleveske i guttefarger også. Vi hadde en med rosafarger til Thea, så kan ikke bruke den videre til lillebror. Siden vi har nøytral farge på vognen (sort), synes vi det er koselig å pynte opp med fantastiske farger – blant annet da stelleveske. Jakten på den perfekte stelleveske er i gang – jeg er nemlig litt sær når det gjeldet dette.

Les mer: Slik velger du riktig barnevogn

Thea da hun var mindre på teppet oldemor heklet til henne.

Jeg skal ta en telefon til oldemor i Nord-Norge og spørre om hun ikke har lyst til å hekle babyteppe til lillebror også. Hun heklet et HELT FANTASTISK oldemorteppe til Thea som hun har brukt KJEMPEMASSE og som vi har vært helt betatt av. Det er jo veldig koselig om hun vil hekle til lillebror også – selv om jeg har lært meg å hekle dette selv i ettertid.

Les mer: Spedbarnets klær og utstyr

Hvilken størrelse skal vi velge på de første klærne?
Når det gjelder klær og størrelser er jeg litt usikker. Da Thea ble født kjøpte vi noe i 50, men mest i 56. Men da hun ble født var hun såpass liten at hun druknet i 56. Derfor måtte vi ut å handle mer da hun var bare et par dager gammel. Derfor er vi litt usikre på hvilken størrelse vi skal kjøpe mest av/ønske oss mest av nå. Gutter er jo ofte litt større enn jenter også? I tillegg er det jo litt annerledes å ha nyfødt baby på høsten enn om sommeren, så det også kommer til å bli veldig rart og uvant.

Les mer: Slik kler du babyen

Ser fram til permisjon og trilleturer
Jeg har i alle fall gått til innkjøp av en deilig Bergans- jakke og Hunter-gummistøvler, slik at jeg er klar til trilleturer i ”all slags vær” til høsten. Og SOM jeg gleder meg til trilleturer og permisjonstid. Det er helt utrolig. Jeg tenker utrolig mye på det, og har alt begynt å planlegge hva jeg vil få ut av permisjonstiden. Jeg ønsker å utnytte den og nyte den fullt ut denne gangen. Jeg vet jeg ikke bør planlegge så mye, men når man gleder seg til noe er det vanskelig å la være? Vi erfarer jo til stadighet at det er vanskelig å planlegge også, så jeg vet jeg ikke bør planlegge for mye. Vet jo aldri hvordan type baby vi får heller.

Les mer: Gravid? Kjenn dine rettigheter

Storesøster og barnehageplass
Thea har 100 % barnehageplass nå, og skal fortsette å ha det fra høsten av. Jeg vurderte å redusere plassen hennes, men vi konkluderte med at siden babyen blir født den høsten, er det best om vi bruker formiddagen mens hun er i barnehagen til å bli kjent med den nye prinsen. Og når hun kommer hjem kan vi bruke tid alle sammen, og gi henne den oppmerksomheten hun trenger.

Vi vurderer derfor heller å redusere plassen hennes etter jul når babyen har blitt noen måneder gammel og vi har kommet litt inn i rutiner. Det er i alle fall veldig koselig dersom vi får mulighet til det synes jeg. Kanskje ha henne hjemme en eller to dager i uken, for eksempel.

Følg Rebekkas blogg.

Les mer: Søskensjalusi – en hverdagslig ting

Les mer: Familieliv

Les mer: Babyen i magen uke for uke

Hva synes du om artikkelen?  
Forrige artikkelJordmor har tatt imot sju barnebarn
Neste artikkelBarnets matvaner starter med deg
DEL