Marte hadde mål om å lage flotte babybøker til barna. Men det har ikke blitt med mer enn tanken. Samvittigheten gnager, og hun har glemt ut hva som skjedde når.

Sist oppdatert: 9. november 2012

Jeg vet ikke hvor mange ganger jeg har tenkt at i kveld, i kveld, eller til helgen, da skal jeg ta fram barnas babybøker og fylle dem ut med snirklete skrift og fine bilder. En kopp te, et pledd over føttene, god musikk på stereoen, også babyboka og meg.

Jeg tenkte egentlig mest på det de første månedene etter Lillemann ble født. Så ble det sjeldnere og sjeldnere, helt til Lillesnuppa gjorde sin entré.

Les mer: Lag et minne for livet

Første steg og første tann
Da kom tanken tilbake igjen. For det har nemlig blitt med tanken. Jeg har tatt vare på ultralydbilder, armbånd fra sykehuset, lappen som var klistret på den lille sykehus-babysengen med kjønn, høyde og vekt, utskrift av grafene som viser fremgangen under fødselen, alle kortene og hilsningene, og jeg har kjøpt inn søte klistremerker til å pynte sidene med.

Les mer: Milepæler ved ett års alder

Jeg skulle lage en sånn koselig bok til hver av dem med informasjon om når de tok sitt første steg, første ordet de sa, hvilke nattasanger vi sang og hva som var favorittkosedyret. Og så skulle jeg klistre inn alle de fine øyeblikksbildene jeg har tatt.

Det samme med bryllupsboka vår. Den røde, fine boka med roser på som skulle passe på alle de fine minnene fra den store dagen.

Les mer: Hvorfor gifter man seg?

Bye bye, babybok
Nå blir Lillemann tre år om tre uker, Lillesnuppa er halvannet år og det er over to år siden vi giftet oss. Ikke husker jeg hva Lillemanns første ord var lenger. Heller ikke hvordan været var den dagen Lillesnuppa ble født. Jeg må nok bare innse at jeg aldri kommer til å lage disse bøkene.

Les mer: Lagre og del minnene dine enkelt på nett

Nå gidder jeg ikke gå og tenke på det lenger og få dårlig samvittighet for at jeg aldri får gjort det. Så i dag ramlet de hodestups oppi søppebøtta.

Sånn, da kan jeg stryke det av to do-listen.

Har du laget babybøker til dine barn?

Besøk Martes blogg: casakaos.no

Les mer:
Alle Martes tidligere blogginnlegg

Les mer: Familieliv

Les mer: Fritid

Hva synes du om artikkelen?  
Forrige artikkelOMG! Jeg fødte nettopp i bilen!
Neste artikkelDramatisk da Marcus ble født
DEL