Som mange andre jenter, har jeg problemer med å la meg selv slappe av. Og dette er jo enda viktigere når man er gravid. Så denne uken satte jeg av lørdagen til å ta det helt piano.

Sist oppdatert: 23. februar 2015

Det er deilig å føle seg velstelt og pent kledd. Foto: privatJeg sov lenge, og gikk en veldig rolig tur med hunden min før frokost. Jeg nøt en bedre frokost – omelett med bacon, brokkoli, tomat, ost og havreknekkebrød til. Nam!

Det er så viktig å la kroppen hvile, og skjemme seg selv litt bort i en hektisk hverdag. For første gang på flere uker – og til samboerens store glede – tok jeg meg tid til litt egenpleie.

Les også:

47 utrolige graviditetsfakta

Huskeliste for andre trimester

10 ting gravide fortjener

Behov for nye klær
Det ble peeling av kropp og ansikt, lakking av negler og lokking av hår. Og så tok jeg på meg noe annet enn hans veldig lite flatterende og altfor store superundertøy. For det blir ofte det når alt man eier enten er for lite, fort kort eller ubehagelig stramt.

Da er nettbutikker gode å ha. Jeg kjøpte nylig en grå genserkjole fra Iro, en svart t-skjortekjole fra Alexander Wang og en digg kosebukse fra American Vintage. Plaggene var gode investeringer siden jeg rundet ni kilo i pluss sist uke.

Det føltes veldig deilig å for en gangs skyld gjøre meg litt ekstra fin. Selv om det eneste jeg hadde av planer var en tur på matbutikken og lørdagskveld hjemme.

Har du gode motetips til gravide? Bruk kommentarfeltet nederst på siden!

Speltlompepizza
Jeg ble inspirert av bloggen Bedremeg og fant oppskrift på speltlompepizza med ost, tomat, paprika, sopp og ruccula. Den smakte godt!

Svangerskapet så langt
Spør du meg hvordan jeg synes det har vært å være gravid fram til nå, ville jeg nok svart at det ikke har vært noe større problem. Jeg har følt meg mer eller mindre som vanlig. Litt kvalm til tider, og litt trøttere enn før, kanskje.

Hadde du stilt samboeren min det samme spørsmålet, hadde han nok svart noe sånt om at det har vært en berg- og dalbane av et hormonhelvete.

Etter to-tre måneder var det ikke lov til å ha hverken kaffe eller kjøtt i hus. Han fikk ikke lov til å snakke om det en gang – da ble jeg forbanna.

Tøymykneren vår gikk fra å lukte sommerfriskt til å lukte hundebæsj. Oge jeg har grått for hver minste lille ting.

Men alt dette har jeg glemt for lenge siden. Jeg er nesten ikke sikker på om det har skjedd engang. Jeg har det fint. Men ok, jeg har nok vært litt over grensen hysterisk og i ubalanse.

Les også:

Slik fordeler vektøkningen seg i svangerskapet

Når kommer magen?

IKKE si dette til gravide!

Den samme gamle, eller en helt ny meg?
Nå som hormonene har roet seg litt, føler jeg meg ganske normal igjen. Og nå seiler jeg snart inn i det siste trimesteret av svangerskapet. Men sannheten er nok at jeg har forandret meg ganske mye. Når det kommer til det at livene våre snart blir snudd på hodet, tar vi det med knusende ro. Vi skal bli foreldre om drøye tre måneder.

Hvor skal vi bo?
Vi er nok mer bekymret for hvor vi skal bo. For å planlegge flytting fra den ene kanten av landet til den andre, mens man er seks måneder gravid, har ikke akkurat vært lett. Kravene til bosted har plutselig forandret seg ganske så kraftig. Jeg har gått fra å ønske meg et gammelt og sjarmerende hus med spiraltrapp og peis, til at det nå er nesten det samme hvor jeg bor, så lenge det er lettstelt og har hage med plass til lekestativ og sandkasse. Plutselig er det viktig å kjøpe noe forholdsvis nytt så jeg kan slappe mer av, og fokusere på den nye tilværelsen med barn, enn å få det unike huset som er akkurat sånn og sånn. Og som jeg for noen måneder siden var helt bombesikker på at jeg aldri kom til å gi slipp på.

Nå ser vi på hus som ligger i boligfelt – der jeg aldri i livet trodde jeg skulle komme til å bo – og synes de er helt fantastiske. Heldigvis!

I stedet for å lete i månedsvis etter det perfekte huset, landet vi i dag på en del av en tomannsbolig som vi slo til og kjøpte! Enkelt og greit.

Å gjøre det enkelt for seg selv
Om det er én ting jeg har lært av å lese blogger om det å få barn, så er det at man ska gjøre det så enkelt som mulig for seg selv. Så det gjorde vi nå – og kunne ikke vært mer fornøyde. I stedet for å løpe rundt på flere visninger, og kanskje aldri bli fornøyde, kan vi nå ta en rolig ettermiddag i seilbåten og nyte det ekstremt flotte været som vi har blitt velsignet med allerede i mars!

Hva synes du om artikkelen?  
Forrige artikkelDet er en første gang for alt
Neste artikkelTilbakelent amming – hva er det?
DEL