Nå har jeg vært mamma i en måned, og ammetåka har satt inn. Nøklene mine forsvinner flere ganger om dagen, jeg forsover meg til forelesningene mine fordi jeg glemmer hvilken ukedag det er, og halve ordforrådet mitt har forsvunnet; både på norsk og engelsk. Det eneste jeg har full fokus på, er den fine jenta mi. Heldigvis er hun det viktigste.

Sist oppdatert: 8. mai 2013

En del av dette med ammetåka er nok ganske enkelt søvnmangel. Jeg begynner å kjenne det nå, at selv om jeg får nok timer søvn i løpet av et døgn, så sover jeg ikke mer enn tre timer av gangen. Dette påvirker meg mer enn jeg hadde trodd det skulle gjøre, og jeg prøver å hvile mest mulig for å hente meg inn igjen. Det fungerer egentlig ikke.

Les også: Gi deg selv tid til å være barselkvinne

Det har blitt umulig å få tak i meg på telefonen. Jeg legger den alltid igjen i et annet rom, slik at jeg ikke hører at den ringer. Og hvis jeg tilfeldigvis legger merke til at jeg har fått en melding, så skal jeg enten bare amme eller bare skifte en bleie før jeg svarer, og så glemmer jeg det selvsagt helt til jeg skal legge meg. Da er det for sent å svare, så jeg lover meg selv at jeg skal gjøre det neste morgen. Men selvsagt har jeg glemt det igjen når den tid kommer. En gang satt jeg og så på at telefonen ringte, men kom ikke på at jeg måtte svare før den som ringte gav opp og la på. Da klapset jeg meg i pannen og lovte meg selv at jeg skulle ringe opp igjen så fort jeg hadde vært en tur på badet. Selvsagt skjedde det aldri.

Les også alt om amming

Ikke Ingunns favorittfrokost, men det må til.Magetrøbbel for mamma
En annen ting jeg glemmer, er å spise. Ofte kommer jeg på at jeg er sulten mens jeg sitter og ammer, og da må jeg jo vente til jeg er ferdig med det. Så glemmer jeg det igjen, og kommer på det neste gang jeg ammer. Men det verste er at jeg glemmer å drikke, selv om jeg alltid er tørst. Jeg er så tørst at jeg nesten er kvalm noen ganger, men enda glemmer jeg å gå ut på kjøkkenet og hente meg et glass vann. Dette er ille, for er det noe alle har gitt meg klar beskjed om helt siden før fødselen, så er det at jeg må huske å drikke nok. Det er veldig viktig, sa jordmora på sykehuset, for det er så vanlig å bli forstoppet etter en fødsel. Jeg glemte vannet, og hva skjedde? Full stopp! Nå nyter jeg et glass juice tilsatt laktulose både morgen og kveld. Nam, liksom.

Les også: Mors kosthold i ammeperioden

Nå som jeg går inn i en fem uker lang eksamensperiode, håper jeg at ammetåka letter litt. Kevin hjelper meg så godt han kan, men amme kan han ikke, så det blir nok ikke mer søvn på meg på en stund. Jeg håper jeg klarer å bestå vårens tre eksamener, men jeg må bare innrømme for meg selv at når jeg bruker fem minutter på å huske ordet «eksamen», så kan det bli litt vanskelig. Heldigvis har jeg blitt flink til å trekke på skuldrene og tenke at det ikke er så viktig. Eksamen kan jeg ta opp igjen senere, men denne tiden med den nydelige jenta mi får jeg aldri igjen.

Det er vår, og på tross av eksamenstid og forstoppelse er det kos som står som første prioritet her i huset. Heldigvis.

Hva synes du om artikkelen?