Neste jul er vi tre, og allerede nå er julen noe helt annet, noe bedre, koseligere og viktigere enn før. Og jeg har lovt den lille i magen at neste år skal jeg ikke ha det så travelt.

Sist oppdatert: 20. desember 2012

Det er så koselig med jul! I tiden fram mot julaften dukker det opp pakker og julekort i posten, det er julefester, gløggkvelder og familietid, og mange har endelig tid til å være sammen med dem de er glad i. Når jeg tenker på jul, tenker jeg på røde duker, julestjerner, stearinlys og fyr i peisen, og duften av kongerøkelse som sprer seg i hele huset. Det er ekstra koselig å tusle rundt ute, med alle lysene som er tent overalt, og det står alltid nøtter og mandariner framme på bordet, så man har noe å knaske på. Julestemning er fantastisk!

Les om hva som skjer i uke 27

Ikke tid til juleting
Problemet med jula i år, er at jeg ikke har hatt tid til noe av det jeg ville gjøre. Det har vært en travel eksamenstid helt fram til 19. desember, og med unntak av å lage pakkekalender til Kevin og å handle noen gaver, har jeg ikke fått gjort en eneste julete ting. Hele kroppen min verker etter å gjøre det koselig rundt meg (er det dette som kalles nesting?), men jeg fikk ikke engang tenkt på adventstiden før fem dager før julaften. Julevasken kunne jeg bare glemme, og i stedet for å lage gode middager og drikke varm kakao med krem i førjulstiden, ble det et par frossenpizzaer og mange, mange knekkebrød med leverpostei.

Les også: Du vet du er gravid når…

Mest lyst til å handle til babyen

De lodne i Ingunns familie får også pakker på julaften.

Jeg har vært i julestemning siden november, faktisk mer enn jeg har vært på flere år. Det har nok noe med den lille i magen å gjøre. Jeg har ikke kunnet gå inn i en eneste butikk uten å få lyst til å kjøpe julegaver til minien, og den eneste grunnen til at jeg ikke har gjort det, er at jeg ikke har noen anelse om hva en liten baby trenger, for det har jeg ikke hatt tid til å sette meg inn i. I stedet har jeg handlet gaver til alle dyrene i familien, altså til tre hunder, to katter, to marsvin og fire rotter, bare for å få handle til noen som er små og søte. De jeg er glad i som ikke bor i nærheten, får julegavene alt for sent, for jeg var ikke i nærheten av å overholde fristen til posten, og den dårlige samvittigheten stakk til da de koselige pakkene dukket opp i postkassa.

Følg graviditeten uke for uke

Babyen har mistet oldemor
Jeg har hatt det travelt før, jeg, det er ikke det. Men det er noe som er helt annerledes i år. Jeg skal snart bli mamma, og plutselig er alt det som hører jula til veldig, veldig viktig. Det å få være sammen med familien og vennene mine i romjula, og at alle vet hvor glad jeg er i dem, er viktigst av alt. Dette fikk jeg merke da Kevin fikk den triste beskjeden om at bestemoren hans hadde gått bort den 12. desember. Vi visste at hun var gammel og at hun nok ikke hadde så lenge igjen, men det var likevel vondt. Jeg følte at barnet mitt hadde mistet oldemoren sin, og syns det var forferdelig trist at de aldri fikk møte hverandre. I tillegg reiste Kevin til USA for å være der for familien sin og for å delta i begravelsen, og jeg satt hjemme alene i førjulstiden og savnet han fælt.

Ingunn rakk ikke postfristen før jul, så noen får åpne julegaver i romjula også.

Heldigvis fikk jeg to dager før jul hvor jeg hadde helt fri, og da fikk jeg i alle fall ut de røde dukene og noen stearinlys, handlet kongerøkelse, og kjøpt meg et juleblad, nøtter og mandariner. Og så fikk jeg handlet, pakket inn og sendt de siste gavene.

Endelig tid sammen
Denne romjula har både Kevin og jeg fri fra jobben, og endelig får vi tid til å være sammen med familie og venner, og til hverandre. Dette skal nytes! Neste jul er vi tre, og allerede nå er julen noe helt annet, noe bedre, koseligere og viktigere enn før. Og jeg har lovt den lille i magen at neste år skal jeg ikke ha det så travelt.

Hva synes du om artikkelen?  
Forrige artikkelDisse navnene blir mest populære i 2013
Neste artikkelFor mye og for lite melk
DEL