Ingunn skulle helst tuslet rundt hjemme og forberedt seg til fødselen. — Man hører om folk som tar eksamen bare dager etter at de har født, som jobber hjemmefra mens de har en nyfødt. Jeg har ikke født engang enda, og det eneste jeg vil ha er fred og ro og tid til å forberede meg.

Sist oppdatert: 20. november 2012

Nå er jeg 22 uker på vei, og den lille begynner å si ifra at den er her. Jeg kjenner spark flere ganger om dagen, og to ganger har jeg kjent det på utsiden. Kevin gleder seg til han får kjenne det også, men foreløpig må han nok smøre seg med litt tålmodighet, for det er mest aktivitet på kvelden når Kevin er på jobb. Jeg begynner også å kjenne på den ekstra vekten. Man skulle ikke tro at fire kilo er så mye, men jeg merker det godt. Jeg føler meg tung og treig, korsryggen har så vidt begynt å si ifra, og jeg angrer på at jeg ikke var flinkere til å trene mage og rygg før jeg ble gravid. Likevel koser jeg meg veldig med graviditeten for tiden, og jeg elsker tanken på at den lille vokser seg stor og sterk der inne.

Les også: Gutt eller jente – samme det!    Gravid uke for uke

Jeg må jo vise meg fram, nå som jeg endelig er gravid og vakker
I begynnelsen av graviditeten kikket jeg på gravide damer som var over halvveis, og jeg syns de var så vakre. Jeg gledet meg vilt til å ha kommet like langt, og til å kunne vise fram magen i flotte, flagrende topper og kjoler. Nå er jeg her, men jeg har helt glemt å tenke på at jeg aldri har vært så veldig opptatt av klær. For tiden kler jeg meg helst i store hettegensere, de to genserne jeg kjøpte i Bergen som magen min får plass i, og i min ene gravidbukse. Det er kanskje på tide å ta en ordentlig shoppingtur, men samtidig føles det feil å bruke penger på klær til meg når det er så masse den lille trenger.

Les også: Jeg har blitt en hormonbombe!

Jeg så et budsjett et sted som viste at i gjennomsnitt koster det 25000 kr å bli klar for å ta imot førstemann, og da blir det ikke fancy kjoler på meg, for å si det sånn! Likevel tror jeg at jeg i alle fall skal investere i et par flagrende topper, bare for å gjøre det. Litt må jeg jo vise meg fram, nå som jeg endelig er gravid og vakker, jeg og!

Skulle gjerne gått hjemme og tuslet…
Det er ganske travelt om dagen. Jeg er i praksis på en ungdomsskole, har oppgaver som må skrives, og om to uker har jeg den første av to eksamener før jul. Egentlig har jeg mest lyst til å bare være gravid, tusle rundt hjemme, barføtt og med stor mage, og gjøre alt klart til babyen kommer. Er det lov å si det? Alle er så «flinke» for tiden.

100 ting som endret seg etter vi fikk barn

Man hører om folk som tar eksamen bare dager etter at de har født, som jobber hjemmefra mens de har en nyfødt, og som benytter barseltiden til å gjøre alle de fantastiske tingene de ikke har hatt tid til tidligere. Jeg har ikke født engang enda, og det eneste jeg vil ha er fred og ro og tid til å forberede meg. Eksamen føles ikke viktig i det hele tatt, men jeg tvinger meg selv til å komme igjennom det, selv om jeg drømmer om å få lov til å leve i nuet og virkelig gå inn i alt det nye som skjer med både meg og kroppen min, og med minien der inne.

I all travelheten er det heldigvis masse å glede seg over likevel. Det er desember om ikke så lenge, og jeg har nektet meg selv å så mye som smake på julemarsipanen før vi er i selve julemåneden. Den frister så innmari, og snart, snart skal marsipangrisene handles inn.

Fillerns hormoner!
Ute er alt dekket av kritthvit nysnø, og temperaturen er perfekt for koselige turer med hunden, noe som jeg uansett må ta meg tid til. Og når jeg sitter som en potetsekk i sofaen og ikke vet hva jeg skal gjøre først, gjerne med tårer i øynene (fillerns hormoner!), så svirrer Kevin rundt meg og ordner alt som må ordnes, rydder opp rotet mitt, pusser opp barnerommet og måker snø og strør ute så jeg ikke skal falle. Jeg er så utrolig glad for at jeg har han!

Livet er altså travelt, men ikke så verst likevel. Jammen er det mye å se fram til når jeg bare tenker meg om! Det er snart jul nå. Gjett hva jeg ønsker meg!

Les alle blogginnleggene av Ingunn på Babyverden

Hva synes du om artikkelen?  
Forrige artikkelBabymat – velg kvalitet!
Neste artikkelNicholas satt fast – måtte dras ut
DEL