Å ta seg en dusj er kanskje en dagligdags ting for de fleste, men som forholdsvis nybakt førstegangsmor har hver dusj vært et prosjekt.

Sist oppdatert: 22. juli 2013

Når man blir mamma, blir det så klart mindre alenetid. Merkelig nok plager det meg ikke nevneverdig, i alle fall ikke enda, men en gang iblant føles det godt å få være helt for meg selv.

Les mer: Kjærestetips for nybakte foreldre
              Foreldre – men også kjærester

Jenta mi sover bare i armkroken på dagtid, så jeg får ingen naturlige pauser, derfor må alenetid planlegges. Nå legger vesla seg ved nitiden, så jeg har et par timer før jeg legger meg selv, men da er det ofte så mye som må gjøres at jeg ikke rekker å slappe av. Likevel får jeg tid til å prioritere meg selv et par ganger om dagen.

Les mer: Når to blir tre
              Travle foreldre? Ikke dropp vennene!

Mannen min har for tiden sommerferie, og så fort minien er i seng overlater jeg babycallen til han og tar med meg hunden min på tur. Vi går ikke så langt, bare en liten kveldstur, men det er en helt spesiell følelse å rusle oppover veien i stillhet med bare Butters som selskap. Da føler jeg at jeg har helt fri.

Stående meditasjon!

I tillegg sørger jeg for å få tid til en lang dusj på formiddagen. Å ta seg en dusj er kanskje en dagligdags ting for de fleste, men som forholdsvis nybakt førstegangsmor har hver dusj vært et prosjekt. Noen ganger har jeg begynt å planlegge det kvelden før. Da har mannen min fått beskjed om at jeg planlegger å dusje ved ti-tiden neste morgen, så da må han være hjemme. Kevin syns nok jeg var litt hysterisk en stund, men jeg trengte ikke å bruke mye tid på å forklare før han forsto det.

Når man har hatt en natt med lite søvn, man har blitt gulpet på, armen er nummen etter en halvtime i samme stilling under amming, man er svett og varm og sovesveisen har blitt permanent, så kan noe så enkelt som en dusj være alt man trenger for å finne seg selv igjen. Fred og ro, lyden av rennende vann, lukten av såpe. Det er stående meditasjon, det!

Les mer: Mor i barseltiden
              Dette savner vi IKKE ved å være gravid

Neste morgen minner jeg Kevin på planen slik at han ikke går noen steder, og så sørger jeg for en lang og rolig ammestund med vesla. Når den er over, får Kevin jenta vår i armene, og da er den neste halvtimen min. Og den er hellig!

Det er altså ikke så mye som skal til. Litt ro og fred, å få tenke på seg selv iblant. Og selv om jeg ikke har følt et stort behov for mer tid til meg selv, så er jeg sikker på at jeg har godt av det. Kanskje det til og med gjør meg til en bedre mor?

Hva synes du om artikkelen?  
Forrige artikkelEuropas nye tronarving født!
Neste artikkelGled deg til fødselen!
DEL