Gravidmagen er en døråpner til det gode liv, mener blogger Marte. Hun kan ikke forstå at noen ønsker å skjule sin gravide mage.

Sist oppdatert: 24. februar 2014

Jeg leser på Foreldre.no og på bloggen til Fru Jacobsen om gravide som konkurrerer om å føde små barn. De konkurrerer også om hvem som legger minst på seg i løpet av svangerskapet. Helst skal man ikke ha mage i det hele tatt. Det skal ikke vises at man er gravid.

Les mer: 10 grunner til at barn er kult 
                Fuck lykke

Skjule denne bolla her? Ikke mulig.
Les mer: Hva er en god mor?
                Du har kanskje små barn og sånn, du?

Jeg kan ikke for mitt bare liv forstå hvorfor noen ønsker å skjule gravidmagen sin. Den magen er jo en døråpner til det gode liv. Jeg har aldri fått  god service, blitt tatt  godt vare på eller hatt  mange fordeler som når jeg har vært gravid.

De månedene fra jeg fikk to streker på testen til magen syntes var lange. Uendelig lange. Nesten fem måneder tok det før folk skjønte at jeg var gravid og ikke bare litt småfeit.

Jeg hadde lyst til å gå med to store plakater i hendene med piler ned mot magen der det stod: Jeg er gravid!

Jeg gikk og blåste ut magen så mye at jeg til slutt fikk vondt i ryggen.

For det er først når magen virkelig vises at ditt nye liv begynner. Det varer kun noen få måneder. Så blir du degradert til den brysomme småbarnsmoren. Det er best å dra nytte av alle gravidfordelene mens man kan.

Les mer: Fifty shades of chaos 

Her er tretten grunner til at synlig gravidmage er helt topp:

1. Fremmede mennesker holder opp dørene for deg.

2. Du har alltid bord tilgjengelig.

 

3. Folk smiler, hilser og nikker til deg uten annen grunn enn at du er gravid

4. Ingen tør å si deg i mot. Benytt anledningen til å klage, bytte ting og ta alle de kampene du ikke har sjans til å vinne ellers. Dette krever selvfølgelig personlig oppmøte.

5. Fremmede mennesker spør om de skal hjelpe deg med å bære kofferten din inn på toget og bæreposene dine ut i bilen. For all del, benytt deg av tilbudene. Det blir nok løfting og bæring når babyen kommer.

6. Du kan snike i dokøen. Du trenger faktisk ikke snike en gang. Det er bare å se litt lidende ut, så tilbyr de andre damene deg garantert å gå foran.

7. Ingen ser rart på deg, og du trenger heller ikke ha dårlig samvittighet, fordi du bestiller to sjokoladekaker etter hverandre på kaféen på kjøpesenteret lørdag formiddag. (Det trenger du for øvrig ikke ha dårlig samvittighet for ellers heller).

8. Du får alltid sitte på bussen.

9. Folk går på tå rundt deg, livredd for å vekke monsteret vi alle vet bor i en gravid dame. Dette gjelder kanskje helst nærmeste familie og venner.

10. Du kan leke dronningen befaler. Du trenger ikke lage din egen te, hente dine egne tøfler eller smøre dine egne brødskiver lenger. Dette kan du selvfølgelig også gjøre uten synlig gravidmage, men det har mye større effekt dersom du sitter der med en mage du knapt får armene rundt.

11. Du kan gjøre nesten hva som helst og skylde på hormonene.

12. Folk drar ut stolen for deg.

13. Du har førsterett på den myke, gode sofaen i hjørnet på kaféen.

Var du stolt av magen din? Eller prøvde du å skjule den?

Følg Martes egen blogg Casakaos.no

Hva synes du om artikkelen?