Torill er variant av Torhild som har nordisk opphav fra middelalderen, fra før år 1000. Tor viser til den gamle nordiske guden Tor, med navn som betyr dundre og tordne. Hild betyr strid.

Sist oppdatert: 20. august 2019

Så populært er Torill:

6387 personer har dette navnet.
Kilde: SSB

Bruk av navnet Torill i Norge og andre land:

Torill var særlig i bruk i Telemark på 1600- til 1800-tallet, men varianter av navnet var litt i bruk på Sør-Vestlandet. Bruken økte svært raskt like før 1945 med topp sent i 1940-årene. Sangen «Kjære lille Toril» av Otto Nielsen fra 1944 ble svært populær etter krigen, og har ganske sannsynlig påvirket bruken av navnet. Torill var blant ti på topp fra 1946 til 1959. Det beste var 3. plasser i 1948, 1949 og 1952.

Bruken har sunket etter det. Fra rundt 2005 har navnet nesten ikke vært brukt. I 2018 var det færre enn fire og kanskje ingen barn som fikk navnet Torill i Norge.

Torill er ikke å finne på topplister i land vi gjerne deler navnetrender med, som Sverige, Danmark, England og USA.

Derfor fungerer Torill godt nå:

Når Torill blir brukt på 2000-tallet, er det trolig helst fordi det er et navn med mye gammel tradisjon fra 1800-tallet og før. Men det kan også fordi det er så lenge siden det var mye brukt (på 1900-tallet), at noen syns det kan passe å ta det i bruk for en ny generasjon. Torill har den tydelig stemte konsonanten l, og det er et navn som er kort og greit å si og skrive, noe mange foreldre ser ut til å legge vekt på nå ut over 2000-tallet.

Varianter av Torill:

Thorhild, Torhild, Toril, Torild

Slik uttales Torill

TOOR-il

Navn i samme sjanger som Torill

Andre, Asbjørn, Astrid, Bjørg, Bjørnar, Bodil, Borghild, Borgny, Casper, Cathrine, David, Eli, Erling, Even, Finn, Geir, Gunnvor, Helga, Ingvild, Jarle, Joachim, Karen, Lena, Lisa, Live, Marie, Mats, Mia, Nina, Rita, Roar, Sturla, Synnøve, Therese, Thor, Tiril, Tonje, Torkel, Åsne

Du kjenner Torill fra:

Sanger Torill Ravnaas, forfatter Torill Knutsen-Øy

Relaterte lister:

Navn som ender på konsonant
Navn som inneholder populære konsonanter
Navn uten æ, ø og å
Nordiske navn
Vanlige navn (brukt av over 1000 personer)

Kilde(r): Navneforsker Ivar Utne

Søk andre navn

Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen?  
Forrige artikkelSiham
Neste artikkelTurid
DEL