Gunnvor

Gunnvor

Gunnvor

Navnet Gunnvor var særlig brukt rundt 1930. Illustrasjonsfoto: iStock
Av Babyverden 570 Sist oppdatert 06.04.21
Gunnvor, og Gunvor, er et gammelt nordisk navn fra middelalderen. Delen Gunn (eller Gun-) betyr kamp/strid. Delen -vor betyr beskytter eller varsom/var.

Så populært er Gunnvor:

428 personer har dette navnet.

Bruk av navnet Gunnvor i Norge og andre land:

Navnet Gunnvor, og varianter av navnet, var noe brukt i middelalderen. Det ble brukt i deler av Sør-Norge fra 1600- til 1800-tallet. Bruken økte mye i hele landet fra sent på 1800-tallet, da mange navn fra middelalderen ble tatt mye i bruk.

Gunnvor og Gunvor var mye brukt en stor del av første halvdelen på 1900-tallet, og svært lite etter 1980. Gunnvor var på sitt beste i 5-årsperioden 1930-1934 med 135. plass.

Gunvor, med én n, har vært mer brukt enn Gunnvor på 1900-tallet og også på 2000-tallet, med 16. plass i de to 5-årsperiodene fra 1915 til 1924, og 17. plass i neste periode.

Den 01.01.2021 var det 490 jenter/kvinner med Gunnvor som første eller eneste fornavn, og 3307 Gunvor. Da var Gunnvor på 587. plass blant jente-/kvinnenavn i befolkningen i Norge, og Gunvor på 177. plass.

Derfor fungerer Gunnvor godt nå:

Gunnvor blir brukt fordi noen foreldre liker gamle nordiske navn eller navn med mye norsk tradisjon. Navnet har vært lite brukt så lenge at det kan passe å ta det i bruk for en ny generasjon. Navnet er forholdsvis kort, og det passer også fint nå ut over 2000-tallet.

Gunnvor har den populære stemte konsonanten n. Dessuten er de stemte lydene g og v i ferd med å bli populære i jentenavn nå fram mot 2020.

Varianten Gunvor er litt mer brukt for barn nå, men begge er lite i bruk foreløpig på 2000-tallet.

Varianter av Gunnvor:

Gunny, Gunvor, Gønner

Slik uttales Gunnvor

GUNN-vår

Navn i samme sjanger som Gunnvor

Ambjørg, Andor, Annhild, Anund, Arnved, Aslaug, Asser, Atle, Bergljot, Bergsvein, Boel, Borghild, Brith, Bror, Brynhild, Brynjulv, Carsten, Catharina, Eldar, Frøydis, Gøril, Hennie, Idun, Jana, Jorunn, Kaisa, Lilli, Magnar, Olve, Ottar, Rolv, Sol, Solbjørg, Stephen, Tarjei, Toralf, Torill, Vidar

Du kjenner Gunnvor fra:

Billedkunstner Gunnvor Advocaat

Relaterte lister:

Navn med myke stoppkonsonanter (b, d, g)
Navn som ender på konsonant
Navn som inneholder populære konsonanter
Navn uten æ, ø og å
Nordiske navn
Oldemorsnavn
Underdogs navn som brukes lite nå

Kilde(r): Navneforsker Ivar Utne

Følg babyens utvikling: Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen? 
Forrige artikkel
Neste artikkel

Nyeste artikler om navn: