Torhild

Torhild

Torhild

Kjært navn har mange skrivemåter. Det gjelder i hvert fall for Torhild, Thorhild, Toril og Torill. Illustrasjonsfoto: iStock
Av Babyverden 1127 Sist oppdatert 30.10.19
Torhild har nordisk opphav fra middelalderen, fra før år 1000. Tor viser til den gamle nordiske guden Tor, med navn som betyr dundre og tordne. Hild betyr strid.

Så populært er Torhild:

2452 personer har dette navnet.

Bruk av navnet Torhild i Norge og andre land:

Torhild var særlig i bruk i Telemark på 1600- til 1800-tallet, men varianter av navnet var litt i bruk på Sør-Vestlandet. Bruken økte svært raskt like før 1945 med topp sent i 1940-årene.

Sangen «Kjære lille Toril» av Otto Nielsen fra 1944 ble svært populær etter krigen, og har ganske sannsynlig påvirket bruken av navnet.

I 2018 var det færre enn fire og kanskje ingen som fikk navnet Torhild i Norge. Det var også under fire som fikk navnene Toril og Torill.

Torhild er ikke å finne på topplister i land vi gjerne deler navnetrender med, som Sverige, Danmark, England og USA.

Derfor fungerer Torhild godt nå:

Når Torhild blir brukt på 2000-tallet, er det trolig helst fordi det er et navn med mye gammel tradisjon fra 1800-tallet og før. Men det kan også fordi det er så lenge siden det var mye brukt (på 1900-tallet), at noen syns det kan passe å ta det i bruk for en ny generasjon.

Torhild har den tydelig stemte konsonanten l, og det er et navn som er kort og greit å si og skrive, noe mange foreldre ser ut til å legge vekt på nå ut over 2000-tallet.

Varianter av Torhild:

Thorhild, Toril, Torild, Torill

Slik uttales Torhild

TOOR-il

Navn i samme sjanger som Torhild

Astrid, Audhild, Birgitte, Bård, Christin, Dagfinn, Eldbjørg, Eli, Else, Emeline, Enok, Esten, Eyvind, Flemming, Frid, Frøydis, Gisle, Gry, Gunnar, Guro, Helle, Hildegunn, Håvar, Idar, Ingar, Johnny, Jorunn, Ketil, Live, Olaf, Roar, Runar, Sigrun, Sturla, Thor, Torgrim, Vegar, Åsne

Du kjenner Torhild fra:

Politikere Torhild Aarbergsbotten og Torhild Bransdal, sangere Torhild Sivertsen og Torhild Ostad, kunstner Torhild Aukan, skuespiller Torhild Strand

Relaterte lister:

Navn inspirert av vær
Navn som ender på konsonant
Navn som inneholder populære konsonanter
Navn uten æ, ø og å
Nordiske navn
Vanlige navn (brukt av over 1000 personer)

Kilde(r): Navneforsker Ivar Utne

Følg babyens utvikling: Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen? 
Forrige artikkel
Neste artikkel

Nyeste artikler om navn: