Synnøve er en variant av det eldre Sunniva. Sunniva er opphavlig et engelsk navn med to deler som betyr sol og gave. Navnet er lite kjent på engelsk, og er særlig kjent i Norge fordi en irsk kvinne med navnet Sunniva skal ha kommet i land, død og ble senere helgen. Mye av denne historien blir regnet som oppdiktet, og mye er uklart både om navnet om hun som skal ha brakt navnet til landet.

Sist oppdatert: 23. april 2019

Så populært er Synnøve:

5884 personer har dette navnet.
Kilde: SSBI 2020 var Synnøve på 194. plass i Topp 742 jentenavn 2020.

Bruk av navnet Synnøve i Norge og andre land:

Varianter av navnet Synnøve har vært brukt særlig fra 1500-tallet og senere, og mest på Vestlandet. Det var mest former som Sønnøv, Sønnev, Synva og Synne som var brukt. Formen Synnøve kom i bruk i hele landet fra sent på 1800-tallet.

Sin beste tid hadde Synnøve mellom 1910 og 1935, og bruken har stort sett sunket jevnt fram til rundt år 2000. De beste plasseringene har vært 35. plass for perioden 1930 til 1934 og 36. plass for perioden 1935 til 1939. Disse tallene gjelder bruk som første fornavn.

Synnøve har dessuten vært mer brukt som andre fornavn enn som første, slik at 69 prosent av alle med navnet i navnerekken hadde det som andre navn (eller lenger ut) år vi ser hele 1900-tallet samlet.

De siste 10 årene har bruken av Synnøve svingt mellom 14 og 27 i året, men det kan se ut til å øke noe. I 2018 var antallet 27.

Synnøve er ikke i topplister i andre land.

Derfor fungerer Synnøve godt nå:

Synnøve blir trolig helst brukt på 2000-tallet fordi det er et tradisjonsnavn. At det også har den tydelig stemte konsonanten n, kan hjelpe til. Og det kan for mange være et fint navn å ta til for å unngå Synne som var mye brukt rundt år 2000.

Varianter av Synnøve:

Suna, Sunniva, Synne, Synneva, Synniva, Synnøva, Synva, Synøve, Sønnev, Sønnøv

Slik uttales Synnøve

SYNN-øv-e

Navn i samme sjanger som Synnøve

Alve, Andre, Asbjørn, Cathrine, Charlotte, David, Elin, Erlend, Erling, Finn, Ingeborg, Ingvild, Jakob, Jarle, Joakim, Karen, Kevin, Lena, Lillian, Lise, Maren, Marie, Mats, Mia, Nina, Oda, Per, Pål, Reidar, Rita, Roar, Rolf, Sandra, Sigurd, Therese, Tonje, Torbjørn, Torill, Victoria

Du kjenner Synnøve fra:

Programleder Synnøve Svabø, boken «Synnøve Solbakken» av Bjørnstjerne Bjørnson, podcaster og programleder Synnøve Skarbø, skuespiller Synnove Karlsen

Relaterte lister:

Navn som inneholder populære konsonanter
Navn uten r
Vanlige navn (brukt av over 1000 personer)
Topp 742 jentenavn 2020

Kilde(r): Navneforsker Ivar Utne

Søk andre navn

Hva synes du om artikkelen?  
Forrige artikkelVakre jentenavn som inneholder v
Neste artikkelZara
DEL