Priska er et jentenavn i Bibelen. Det kommer fra det romerske tilnavnet (brukt i tillegg til fornavn) Priscus. Det kom fra språket latin og betyr gammel. Priskilla er utvidet fra Priska.

Sist oppdatert: 12. juli 2021

Så populært er Priska:

9 personer har dette navnet.

Bruk av navnet Priska i Norge og andre land:

Priska er kjent i Norge fra midt på 1800-tallet, men har vært lite brukt her. De fleste Priska og Prisca nå har utenlandsk bakgrunn, men det er også gitt til fødte i Norge.

Den 01.01.2021 var det 9 kvinner med Priska som første eller eneste fornavn, 21 Prisca og 7 med den ungarske formen Piroska.

Derfor fungerer Priska godt nå:

Priska kan bli brukt med inspirasjon gjennom mediene, og etter inspirasjon fra tidligere bruk i Norge. Dessuten er det et navn i Bibelen.

Varianter av Priska:

Piroschka, Piroska, Pricilla, Prisca, Priscilla, Priskilla

Slik uttales Priska

PRISS-ka

Navn i samme sjanger som Priska

Absalon, Annecken, Azora, Baltazar, Bendick, Cyprian, Derick, Emmerik, Enikø, Hasmik, Helmik, Jeremia, Kane, Karolius, Kellie, Keneth, Kirk, Kjelfrid, Kjirsti, Kvirinius, Melkior, Nielske, Oktawia, Rocky, Sakris, Salomo, Sekine, Skjold, Tabita, Timoteus, Tineke, Uriel

Du kjenner Priska fra:

Tennisspiller Priska Madelyn Nugroho, alpinist Priska Nufer, politiker Priska Wismer-Felder, filmmusikkomponist Heidi Happy (Priska Zemp)

Relaterte lister:

Bibelnavn
Klassiske navn
Navn som slutter på a
Navn uten æ, ø og å
Sjeldne navn (færre enn 10 personer)

Kilde(r): Navneforsker Ivar Utne

Søk andre navn

Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen?  
Forrige artikkelPriskilla
Neste artikkelGlen
DEL