Albertine er jenteform av Albert. Albert kommer fra tysk. Al er forkortet fra Adal som betyr edel eller fin slekt, og bert betyr lysende og skinnende.

Sist oppdatert: 5. februar 2021

Så populært er Albertine:

139 personer har dette navnet.
I 2020 var Albertine på 736. plass i Topp 742 jentenavn 2020.

Bruk av navnet Albertine i Norge og andre land:

Albertine er kjent i Norge fra midt på 1700-tallet, en tid da ine-navn begynte å komme mye i bruk i Norge. Det ble særlig brukt på 1800-tallet og et par tiår ut over 1900-tallet. I 1910-folketellingen var det 1270 som het Albertine. Medregnet noen varianter var det i alt rundt 1450 i 1910, blant annet Alberthine og Albertina. Men skrivemåter kan ha blitt brukt om hverandre for samme person fram til tidlig på 1900-tallet.

På 2000-tallet har rundt 5 barn fått navnet mange av årene. I 2020 ble det født 4 jenter med Albertine som første eller eneste fornavn.

Den 01.01.21 var det 139 jenter/kvinner med Albertine som første eller eneste fornavn, 4 Alberthine og 9 Albertina.

Derfor fungerer Albertine godt nå:

Albertine blir valgt fordi det har tradisjon. Navn med endingen -ine er godt likt, mest fordi den minner om tradisjon. Navnet har de godt likte stemte konsonantene l og n. Den stemte b-en har også blitt noe brukt ut over 2000-tallet.

Varianter av Albertine:

Alba, Alberta, Alberte, Alberthine, Albertina, Tina, Tinde, Tine

Slik uttales Albertine

al-bær-TII-ne er uttale i store deler av landet, særlig på Sørlandet, Vestlandet, og deler av landet nordover, og mindre ellers.

al-bært-IIN-e, der rt ofte blir uttalt med én lyd som i «stort» på Østlandet, i Trøndelag og deler av Nord-Norge. Ellers er de vanlig med r og t uttalt som to lyder, som ovenfor

Navn i samme sjanger som Albertine

Adeline, Alara, Almar, Berge, Bergit, Bergliot, Caspar, Cicilie, Connie, Darian, Emmeline, Gert, Glen, Halbjørn, Ingebret, Ingve, Jeff, Jessica, Knud, Marikken, Monique, Norvald, Ole-Martin, Oluf, Pareli, Raphael, Rine, Sanne, Thoralf, Tilje, Tindra, Torild, Wilbert, Wilfred

Du kjenner Albertine fra:

Romanen «Albertine» av Christian Krohg, forfatter Albertine Deletaille, illustratør Albertine Zullo, karakteren Albertine Johnson i romanen «Love Medicine»

Guttevariant(er) av Albertine:

Albert, Alberto, Albertus

Relaterte lister:

Lange navn (8 eller flere bokstaver)
Navn som begynner på en vokal
Navn som inneholder populære konsonanter
Navn som slutter på -ine
Navn uten æ, ø og å
Topp 742 jentenavn 2020

Kilde(r): Navneforsker Ivar Utne

Søk andre navn

Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen?  
Forrige artikkelArnljot
Neste artikkelCynthia
DEL