Stephan

Stephan

Stephan

Skrivemåten Stefan er mer brukt enn Stephan både i Norge og Sverige. Illustrasjonsfoto: iStock
Av Babyverden 485 Sist oppdatert 06.01.22
Stephan kommer fra gresk og betyr både hederskrans og krone til å ha på hodet. Navnet Stefan finnes i Bibelen. Stephan finnes også som etternavn. Det er helst fedres fornavn som har blitt til etternavn for etterkommere i land sør for Skandinavia, blant annet i Tyskland.

Så populært er Stephan:

500 personer har dette navnet.

Bruk av navnet Stephan i Norge og andre land:

Stephan og Stefan har vært brukt siden 1700-tallet eller før. I 1801-folketellingen var det rundt 120 med disse navneformene, stort sett som Stephan. I 1910 var det rundt 75, av dem rundt 20 Stephan. Slike skrivemåter kan ofte ha blitt brukt om hverandre for samme personer fram til tidlig på 1900-tallet.

Stephan, og enda mer Stefan, var mest brukt i 1980-årene, da bruken kan ha vært noe påvirket av popularitet for Stefan og Stephan i Sverige på 1960- og 1970-tallet, klart mest med -f- i Sverige.

Formen Stephan var litt brukt fram til 2008, mens Stefan har ligget rundt 15-20 fødte i året mye av 2000-tallet, foreløpig til rundt 2020.

Den 01.01.2021 var det 497 gutter/menn med Stephan som første eller eneste fornavn, og 2163 Stefan. Stephan var da på 527. plass for navn på gutter/menn i befolkningen i Norge.

Derfor fungerer Stephan godt nå:

På 2000-tallet passer Stephan og Stefan med navnetrendene. Det vil si gamle greske navn i en form som finnes i mange land. Dessuten kommer den tydelig stemte n-en klart fram i uttalen fordi det er trykk på den siste stavelsen.

Varianter av Stephan:

Esteban, Etienne, Stefan, Stefano, Steffan, Steffen, Stepan, Stephane, Stephen, Steponas, Steve, Steven, Stevie

Slik uttales Stephan

ste-FAAN, med trykk på siste stavelse

Navn i samme sjanger som Stephan

Alise, Ben, Catherine, Clara, Danial, Dominika, Edita, Eiliv, Elif, Ellie, Elling, Elvis, Emin, Eve, Eyvind, Gine, Gunvald, Halldis, Halvdan, Hein, Hild, Hilma, Hågen, Ian, Imre, Ingveig, Ismael, Jaime, Jannicke, Jim, Jimmy, Joseph, Katrin, Kristiane, Marielle, Matilda, Matthew, Rene

Du kjenner Stephan fra:

Kampsportutøver Stephan Bonnar, fotballspiller Stephan El Shaarawy, racerfører Stephan Papadakis, DJ Stephan Bodzin, fiolinist Stephan Barratt-Due, gitarist Stephan Meidell, musikkartist Stephan Groth, sanger Stephan Eicher, filmprodusent Stephan A. Hergel

Jentevariant(er) av Stephan:

Estefania, Stefana, Stefania, Stefanija, Steffie, Steffina, Steffy, Stefina, Stepanija, Stephana, Stephania, Stephanie, Stephine

Relaterte lister:

Bibelnavn
Klassiske navn
Navn som ender på konsonant
Navn som inneholder populære konsonanter
Navn uten r
Navn uten æ, ø og å

Kilde(r): Navneforsker Ivar Utne

Følg babyens utvikling: Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen? 
Forrige artikkel
Neste artikkel

Nyeste artikler om navn: