Navnet Anea kan være inspirert av Ane og endingen -ea. Ane er variant av Anne og Anna. Anna er et hebraisk navn som betyr nåde (Guds tilgivelse av synd). Anna er navnet til Jesu mormor. Endingen -ea fins i flere navn, blant annet i Andrea (betyr menneske) og Mathea (betyr gave fra gud). Navnet Anea er kjent i Norge fra tidlig på 1800-tallet, og er lite eller ikke brukt i andre land.

Sist oppdatert: 20. juni 2019

Så populært er Anea:

138 personer har dette navnet.

Bruk av navnet Anea i Norge og andre land:

Anea og varianten Annea har blitt brukt av noen få i Norge fra rundt år 1800. Den første Anea var født i 1802, og navnet var knapt i bruk før rundt 5 fikk navnet i 1860- og 1870-årene. Den første Annea er kjent fra 1791. Annea ble brukt omtrent like mye. På 1900-tallet fikk under 10 hvert av navnene Annea og Anea.

De siste 10 årene har mellom 5 og 15 barn i året fått navnet Anea. I 2018 var antallet 14.

Anea er ikke å finne på topplister i land vi gjerne deler navnetrender med, som Sverige, Danmark, England og USA.

Derfor fungerer Anea godt nå:

Anea blir brukt fordi det har klanger og lengde som foreldre liker, og fordi det har litt norsk tradisjon. Anea har to vokaler inntil hverandre og den tydelig stemte konsonanten n. Det er dessuten kort.

Bruken har svinget mellom 5 og 15 fødte i året siden 2009. Første året med Anea inne i navnestatistikken var i 2004 (statistikken viser bare år med minst 4 fødte). Varianten Annea har ikke vært inne i statistikkene de siste årene.

Varianter av Anea:

Ane, Anna, Anne, Annea

Slik uttales Anea

a-NEE-a

Navn i samme sjanger som Anea

Adea, Adem, Aila, Anh, Anya, Arif, Berthea, Bibi, Boye, Chelsea, Dino, Dortea, Ea, Elea, Elli, Ema, Emin, Gea, Grim, Gyri, Hadi, Ilea, Ion, Isra, Kathea, Kaya, Keth, Lennea, Lis, Luke, Margareta, Mathea, Moa, Nathea, Neda, Olea, Owe, Pantea, Rama, Safa, Sasa, Thea, Tian, Tori, Åste

Guttevariant(er) av Anea:

Analius, Anneus

Relaterte lister:

Korte navn (4 eller færre bokstaver)
Navn som begynner på en vokal
Navn som har to vokaler inntil hverandre
Navn som inneholder populære konsonanter
Navn som slutter på a
Navn uten r
Navn uten æ, ø og å

Kilde(r): Navneforsker Ivar Utne

Søk andre navn

Hva synes du om artikkelen?  
Forrige artikkelAndrine
Neste artikkelAthena
DEL