I påsken kjørte vi flyttelasset over fjellet, og er nå flyttet inn i vårt nye hjem. Barnerommet er påbegynt, men langt fra ferdig. Vi har arvet masse, men har fortsatt noen innkjøp igjen. Blant annet trenger vi vogn – men hvilken?

Sist oppdatert: 8. april 2015

Uken før påske hadde vi visning på leiligheten vi skulle selge, og en knapp uke etter var den solgt. For en lettelse! Så påsken vår ble brukt til å kjøre flyttelass over fjellet og få alt på plass i det nye hjemmet vårt. Heldigvis har vi begge snille og hjelpsomme familier som hjalp veldig til med både kjøring av flyttelass og bæring. Det satt vi utrolig pris på da jeg merker godt at jeg ikke orker like mye som før. Det blir noen power naps i løpet av dagen nå.

Loftstuen begynner å bli klar. Foto: privatVi har kommet godt i gang med innredning og både stue og kjøkken er klart. Alt ble plassert helt annerledes enn jeg trodde. Det er rart hvordan møblene fra den gamle leiligheten ikke passet sammen i den nye i det hele tatt. Så da var det bare å være kreativ og tenke på en ny måte for å plassere møblene helt annerledes enn jeg først tenkte. Det som er ulempen med å flytte i påsken var at ikke butikkene var åpne hele tiden. Det som er positivt med det er at det nok har spart meg for mange unødvendige spontankjøp. Men det var også ganske så frustrerende da jeg så gjerne skulle hatt noen skaper å putte klærne våre i og jeg måtte vente til butikkene åpnet igjen! Men å se det positive i det igjen så fikk jeg gjort ordentlig bra research før jeg dro kortet. Heldigvis var butikkene åpne på påskeaften så utålmodige meg fikk kjøpt det vi trengte. Nå er jeg veldig fornøyd med resultatet og gamle møbler er blandet med litt nye. Litt nytt måtte vi da ha når vi flytter inn i nytt hjem!

Les også:

Uke for uke

Til alle menn: Sannheten om gravide

Status for barnerommet
På barnerommet har vi ikke kommet så langt enda. Vi har fått opp seng og kommode, men med tanke på resterende møbler og ting er jeg fortsatt litt usikker på hva jeg vil ha der. Skal jeg ha farger, ikke farger, hvor mye leker skal man putte inn og så videre. Vi har arvet så ekstremt mye, både klær og leker. Alt har jeg midlertidig plassert i boden for å gå igjennom alt skikkelig før det eventuelt finner sin plass på barnerommet eller et annet sted i huset i fare for å gå i fella med å ha for mye ting over alt. Det er koselig å få leker og klær som andre barn har vært glad i, tanken på å kjøpe alt nytt føles litt unødvendig når jeg kan arve så mye fint som andre ikke har bruk for lenger. Men litt vil jeg selvfølgelig handle selv, det er jo noe av kosen. Hva trenger man på et barnerom? Innredningstips og inspirasjonsbilder tas i mot med takk!

Helene i nye hjemtrakter. Foto: privatVi fikk min samboers vugge som bestefaren hadde laget til han da han ble født. Den har blitt brukt av mange av hans fettere og kusiner i mellomtiden etter han lå i den. Men nå er den plassert hos oss og venter bare på et strøk maling før den er klar til bruk om drøye ni uker. Så nå har vi både vugge og sprinkelseng. Men ingen day bed. Hva anbefaler dere, hvilken day bed burde man gå for? Det dukker stadig ting opp som man må ha. Her om dagen kjøpte jeg stelleveske, ble litt satt ut av hvor mye en sånn veske faktisk kunne koste. Men jeg fant da en fin en til levelig pris til slutt.

Jeg har også lest mange must have lister. Hva er deres tips til hva man absolutt må ha og hva burde man ha i vesken når jeg skal på føden? Er det eventuelt andre småting som ikke står på den listen man finner her som kan være greit å ta med?

Les også:

Så mye koster babyen deg

Den store utstyrsguiden

Kynnere og shopping til babyen
Det er ikke alt man vil arve. Som små babyklær. Det er så koselig å handle disse små klærne nå som svangerskapet plutselig virker uendelig langt. Alt har gått så fort frem til nå, kanskje jeg føler at det er lenge igjen nå som jeg endelig har landet i nytt hjem, og bare kan slappe av frem til babyen kommer. Heldigvis er jeg fortsatt i god form, så jeg får levd helt som før. I vertfall nesten helt som før. Jeg har vært ekstremt trøtt den siste tiden og vært plaget med mye kynnere. Dette kan til tider være eksremt ubehagelig. Heldigvis har kynnerne gått fra å være veldige tak i magen til å nesten bare føles ut som mensmurringer. Men likevel, det er litt rart å gå rund og føle at jeg skal få skikkelig mensen hvert øyeblikk som helst. Men det er jo ikke så farlig, så da er jeg fornøyd.

Og det hjelper som sagt å kunne gå rundt i butikker og handle babyklær, bøker og andre småting. Neste store vi skal kjøpe er barnevogn. Det finnes utallige barnevogner å velge mellom, jeg må si jeg blir litt forvirret. Hvilket merke er best, skal man ha tre eller fire hjul, luftdekk eller ikke luftdekk. Skal jeg kjøpe ny eller brukt vogn, årets eller fjorårets modell. Og hvilken farge skal jeg velge. Ikke alltid like lett å bestemme seg. Hvilken vogn anbefaler dere. Hva har dere kjøpt? Jeg får vel ta meg en ny runde på diverse butikker for å se om jeg blir litt klokere på hvilken barnevogn vi ønsker og for å se om det dukker opp noen andre småting vi enda ikke har fått i hus.

Les også:

Gjør bruktkupp på nettet

Slik velger du riktig barnevogn

Hva synes du om artikkelen?  
Forrige artikkelÅ amme i tvillingstilling
Neste artikkelHvor ofte har dere sex?
DEL