Noen lesere av Casa Kaos syns jeg er en negativ sutrekopp som sitter hele dagen og klager over hvor kjipe barna mine er, sier blogger Marte.

Sist oppdatert: 6. september 2013

De tror jeg sitter i et hjørne av sofaen hele dagen, med beina trukket opp under meg og armene i kors, mens jeg stirrer olmt på de to kaosungene mine.

Les mer: Hva er en god mor   
                Slutt å tukle med tingene mine

Og det gjør jeg også, av og til. Men selvfølgelig ikke hele tiden.

Alt går ikke etter planen
Jeg har valgt å skrive en blogg om de episodene der ting ikke går helt etter planen. Om de dagene brødskiva havner med pålegget ned, og om de gangene jeg kommer til kort og der morsmedaljen glipper.

Det betyr selvfølgelig ikke at vår hverdag bare er stress og kaos og feilslått oppdragelse. Akkurat som jeg er helt sikker på at mammabloggere som skriver utelukkende positivt om sine søte små, også har dager der de river seg i håret og ønsker ungene pokker i vold.

Les mer: Treårs-trass vs. trettisjuårs-trass
                Jeg hater å leke med barna 

Derfor elsker jeg å være mamma
Uansett, unger er kult. Det er det ingen tvil om. Og her er ti grunner til at jeg elsker å være mamma til mine to bustetroll:

1. Jeg kjeder meg aldri lenger. Jeg trenger ikke lure på hva jeg skal finne på i helgen.

2. Jeg er den peneste mammaen i hele verden. Det sier i hvert fall treåringen min. Hvis jeg føler meg ekstra trøtt og slapp en morgen, kan jeg bare spørre lillemannen min: Hvem er den peneste mammaen i hele verden? Det er du det, mamma, sier han da.

3. Jeg kan gå på kino og se alle de fantastiske barnefilmene. Uten at det virker rart. For du bare si deg enig: mange av dem er virkelig gode. Noen er til og med bedre enn voksenfilmer. Jeg får også med meg Disney on ice, Kaptein Sabeltann i Kristiansand og alle de andre kule barneshowene.

4. Jeg har blitt utrolig flink til å multitaske. Jeg kan smøre ei brødskive med én hånd mens jeg ammer – stående, og vogger vogna til storebror med foten. Alt dette mens jeg synger Aj aj aj aj aj boff og får med meg Dr. Phil på tv.

5. Jeg har noen som elsker meg over alt på jord. Noen som elsker meg helt oppriktig og ubetinget. Som alltid tilgir meg når jeg trår feil og som alltid har en klem å gi når jeg har en dårlig dag.

Les mer: Kjære treåring 

6. Sjansen for at jeg skal bli ensom som gammel er liten. Hvis jeg bare spiller kortene mine riktig, vil jeg ha en fin familie rundt meg når jeg sitter i gyngestolen og er gammel og grå.

7. Jeg har fått nye verdier. Å sitte på sengekanten å se på et lite sovende ansikt, og stryke det over håret og kjenne hvordan hjertet nesten sprenges i brystet av kjærlighet og stolthet, er noe av det beste som fins. Og å heie fram treåringen som snart er fire, når han tar sine første, vaklende tråkk på den nye sykkelen sin, gir mer glede enn noe annet.

8. Jeg er den viktigste personen i to små menneskers liv. (Ja, meg og pappaen da, selvfølgelig). Å være mamma er den største og viktigste jobben i hele verden. Og selv om jeg ikke gjør den perfekt og helt etter fasiten, har jeg ansvar for at to små barn skal vokse og utvikle seg til to voksne personer. Om ikke det er viktig, så vet ikke jeg.

9. Jeg er blitt lett å glede. Jeg syns noen kruseduller på et ark er noe av det vakreste jeg noen gang har sett. Og jeg begynner å grine av både stolthet og ydmykhet når toåringen overleverer det krøllete arket til meg og forteller at den lilla rundingen i midten, det er meg.

10. «Små» ting vipper meg ikke av pinnen lenger. Det spiller ikke lenger så stor rolle om vaskemaskinen ryker, pengene ikke strekker til denne måneden, jeg mister en stor oppdragsgiver på jobben eller at noen ikke liker meg. For jeg har nemlig noe som er større. Jeg har en familie.

Hva syns du er best med å ha barn?

Følg Marte egen blogg Casakaos.no

Hva synes du om artikkelen?  
Forrige artikkelDette synes dere er viktigst
Neste artikkelBær meg!
DEL