Nå sitter jeg ute i sola med dataen i fanget, en is i hånden, og kjenner at jeg er i skikkelig feriemodus. Det er en knapp uke igjen til jeg går ut i ferie, men hodet mitt har allerede begynt å koble ut. Stresser litt med å bli ferdig med alt jeg bør, slik at ferien bare kan NYTES!

Sist oppdatert: 9. juli 2009

Anders har allerede hatt noen uker skoleferie, og det virker som at han gleder seg til at vi andre også skal ha ferie – slik at vi kan finne på ting sammen alle fem. Det gjør meg unektelig veldig glad. Det kjennes godt at ungene gleder seg til å være sammen, både de tre, og sammen med oss – som familie. Muligens legger jeg litt mer i det enn hva det innebærer fra deres side. Men jeg har jo lov til å glede meg over det likevel, ikke sant?

Kanskje er jeg ekstra glad fordi jeg fikk mensen for noen dager siden også. Da var det ca 3 ½ måned siden sist… Så det var strengt tatt på tide. Det gir meg et nytt håp om at dette kan være starten på en ny livgivende syklus. Kanskje kan det bli eggløsning denne gangen? Kanskje kan det klaffe nå? Det er rart å tenke på at hvis vi blir gravide nå, vil det faktisk bli 4 år mellom Trygve og fjerdemann. Når jeg tenker slik på det, føles det nesten som om at vi planlegger en attpåklatt. Neida, 4 år er jo egentlig ikke så lenge at det kan kalles attpåklatt. Jeg kjenner flere par som har tre barn, hvor det er 10 år mellom hvert av barna. Det er nok en ganske annen situasjon enn den vi står i. Likevel er det rart å tenke på hvor store guttene faktisk har blitt, og at de vil være store nok til å ”passe på” en eventuell baby. I hvert fall i større grad enn sist. Anders og Vegard var 4 og 2 år når Trygve ble født. Nå vil de minimum være 8, 6 og 4 år gamle. Skikkelig snålt å tenke på… Tiden går så altfor fort…

Erik er i samme sinnsstemning som jeg – meget ferieklar. Han jobber på spreng for å kunne reise bort en ukes tid sammen med oss, med jobben unnagjort og verdens beste samvittighet. Vi gleder oss alle sammen, og håper at finværet holder seg. Tja, det var ikke helt sant. Erik håper på kaldere vær, og gjerne litt regn. Han er plaget med litt allergi, og blir trøtt slapp og uvel av varme klamme dager. Jeg vil bli sommerbrun, og leke på stranden sammen med barna i skinnende sol, med en passe avkjølende vind inn stranda. Ja, nå drømmer jeg meg bort  Været får vi ikke gjort noe med, vi må ta det vi får. Og vi må pakke til alt slags vær… Jeg har planlagt å pakke en egen bag med regnklær og støvler, som vi setter langt fram i skiboksen. Vi håper de blir overflødige. I tillegg skal vi ha med 5 redningsvester, badetøy og badeutstyr, shortser, pene klær, vanlige klær med flere skift, joggesko, sandaler, bursdagsgaver og julegaver. Bilen kommer til å være fylt til randen!!! Som dere sikkert forstår kan gode organisatoriske evner komme godt med, når en mellomstor barnefamilie skal ut på ferietur! Det største ankepunktet nå, er om vi får bilen reparert i tide. For øyeblikket er bilen uten wire i håndbrekket, altså null håndbrekk. Verkstedet hadde bestilt inn feil, så nå venter vi på at den riktige skal ankomme. En feriepakket bil full av barn, og uten håndbrekk… Nei, tror ikke det er noe vi velger å gå for. Har nok både livene og lommebøkene våre litt for kjært til det…

I morgen er det dessuten en stor dag – vi skal finne ut om ukevis med fornuftig pålegg på brødskivene og grønnsaker til middagen, har resultert i ønsket høydevekst for Vegard. Det blir spennende. Jeg håper virkelig han har vokst tilstrekkelig, slik at han ikke bare konkluderer med at sunt kosthold er en bortkastet investering. Jeg og Erik krysser fingrene våre.

Tusenfryd! Nå kommer vi snart!!! Ha en flott sommer alle sammen!

Hilsen Signe

Hva synes du om artikkelen?  
Forrige artikkelNår uhellet er ute: Førstehjelp
Neste artikkelLaaaaang vei til føden!
DEL