Det er ikke like lett å være spontan i forhold til sex når du er travel og sliten småbarnsmamma. 

Sist oppdatert: 31. mars 2014

Før barn:

«Hey, hey, hey!»

Mannen kommer ut fra kjøkkenet. Han løfter bryene for hvert Hey og ser på meg med et lurt smil.

Jeg smiler tilbake. Klokka er åtte en søndag kveld.

Han kommer bort til sofaen der jeg sitter og strekker armen ut mot meg. Jeg legger fra meg Kamille og griper hånden hans.

Vi småløper ut til soverommet og har sex.

Les mer: Fifty shades of chaos
                Full seng

Etter barn:

«Hey, hey, hey!»

Mannen kommer ut fra kjøkkenet. Han løfter bryene for hvert Hey og ser på meg med et lurt smil.

Jeg ser opp og gnir meg trøtt i øynene. Klokka er åtte en søndag kveld.

«Du, jeg er litt sliten akkurat nå. Barna har nettopp sovnet. Hvis jeg bare får slappe av en times tid, så er jeg med», sier jeg og stikker nesa ned i Foreldre og Barn igjen.

«Selvfølgelig», sier mannen og smiler.

En time senere står han foran sofaen og rekker ut hånden. Jeg legger fra meg bladet og griper hånden hans.

På vei ut til soverommet, kommer jeg på at barna har skidag i barnehagen i morgen. Jeg slipper hånden til mannen og forsvinner ut i yttergangen.

«Bare mens jeg husker det…», sier jeg og setter fram skiskoene til Lillemann.

Da jeg snur meg, ser jeg at de våte klærne fra fredag fortsatt ligger i posene fra barnehagen.

Pokker og. De må jo bli tørre til i morgen, tenker jeg og snur de to posene på hodet. Ut ramler våte vinterdresser, fire par våte votter, tre luer, våte ullsokker og ei våt treningsbukse. Den småsure stanken slår mot meg.

Sure ytterklær. Usj!

 Les mer: Når forelskelsen går over
                 Kjære mannen min

Jeg legger klærne utover gulvet i gangen og satser på at de blir tørre over natta. Takk gud for varmekabler i gulvet. Den sure stanken forsvinner vel når barna kommer seg ut i snøen igjen.

Sånn. Inn på soverommet der mannen venter.

Opp i senga. Sover barna? Ja, de er i hvert fall helt stille. Kanskje greit å sjekke, bare sånn tilfelle.

Jeg går ut i gangen og åpner døra til soverommet deres. En svak snorkelyd høres fra den ene sengen. En smattelyd fra de andre. De sover begge to. Lillesøster har sparket av seg dyna. Jeg legger den over henne og pakker henne godt inn. Hun rører så vidt på seg, men sover heldigvis videre.

 Sleeping beauty. Fortsett med det du, lille venn. 

Jeg lister meg mot døra.

«Mamma. Mamma. Mamma».  Å nei, for pokker. Jeg har tråkket på babydukken til lillesøster. Nå ligger den på gulvet og roper etter mamma. Jeg snur meg rundt og blir møtt av to, store øyne.

Nei, nei, nei!

Sssshhhh, sier jeg og legger pekefingeren over leppene.

«Bare legg deg ned igjen».

Jeg går bort til lillesøster og stryker henne over håret. Hun griper om pekefingeren min og legger seg ned igjen. Jeg venter til jeg er helt sikker på at hun har sovnet. Til pusten er jevn og grepet om pekefingeren min har løsnet.

Så reiser jeg meg forsiktig. Men plutselig strammer den lille hånden seg om pekefingeren igjen og to, store øyne ser bebreidende opp på meg.

 Du går ikke fra meg!

 

Tre kvarter senere kommer jeg inn på soverommet vårt igjen. Mannen ligger på senga og leser.  

Jeg krabber oppi og drar dyna rundt meg. Jeg er iskald etter å ha sittet inne på barnerommet i nesten en time.

Mannen kysser meg lett på halsen og oppover mot øret.

Plutselig kaster jeg meg rundt og skyver ham unna. Han lander med et dump på puta og ser på meg med forskrekkede øyne.

Hva skjer?

Av en eller annen grunn har jeg blitt så kilen etter jeg fikk barn. Skikkelig, skikkelig kilen. Jeg gnir meg frenetisk med den ene hånden på halsen og stikker pekefingeren inn i øret mens jeg rister på hodet.

Mannen lover og ikke gjøre det igjen.

Søren, jeg glemte å tisse. Jeg krabber ut av senga og går ut på badet. Før trengte jeg aldri å tisse før sex. Nå er det umulig å ha sex uten å tisse først.

Mens jeg sitter der på do legger jeg merke til den overfylte skittentøykurven på gulvet. Burde vel egentlig sette på en vask. En ullvask om ikke annet. Tror ikke Lillemann har rene ull-strømpebukser til skidagen i morgen.

Les mer: Fuck lykke 

 Kanskje greit å få satt på en vask... Når jeg først er her.

Jeg åpner vaskemaskinen og ser at den er full av våte håndklær! Jøss, hvor kom de fra?  Må ha ligget der siden i går. Vel, får ta de en runde i tørketrommelen så blir det bra. Åpner tørketrommelen og finner ut at den er full den og.

Tømmer tørketrommelen, fyller den med våte håndklær, fyller vaskemaskinen med ull og setter den på.

Sånn.

Tar av meg buksa og legger den oppå vaskemaskinen. Blir plutselig oppmerksom på at jeg har på meg den utvaskede maximega superduper underbuksa mi. Kanskje greit å bytte. Finner frem en litt mindre en og tar den på.

Tilbake til soverommet. Tråkker på en legokloss i gangen og hopper inn på soverommet på en fot. Mannen har tatt fatt på boka si igjen.

Vi legger oss under dyna og fortsetter der vi slapp. Mannen stryker meg over ryggen og holder seg langt unna halsen og øret. Han kysser meg i nakken.

Oj, shit. Jeg må prompe. Etter to fødsler er det ikke mulig å holde den inne. I hvert fall ikke når vi først kommer i gang. Pokker, jeg skulle ha trent den bekkenbunnen, tenker jeg og kryper ut av senga igjen.

Må visst…ehm…ha litt vann, sier jeg og løper ut på kjøkkenet. Setter springen på fullt og fyller et glass med vann. Ser at katteskålen er tom og heller i litt kattemat. Tar med meg vannglasset og går mot soverommet igjen.

I gangen møter jeg en liten gutt i grønn Hulken-pysj og bare føtter.

«Jeg er tørst», sier han.

Jeg gir han vannglasset mitt og guider ham inn på soverommet sitt igjen. Legger han ned i senga, pakker dyna godt rundt ham og synger fem nattasanger før han endelig sovner.

En halv time senere er jeg tilbake hos mannen.

Nå. Hvor var vi?

Jeg rekker akkurat å blotte den grå amme bh-en som jeg egentlig burde ha kastet for over to år siden, men som er så utrolig komfortabel, så går døra opp.

«Får ikke sove», sier lillesøster og krabber opp i senga vår.

Hun legger seg midt mellom oss, drar dyna godt over seg og plasserer hodet sitt på puta mi.

«Vi bærer henne ut så snart hun har sovnet», hvisker mannen og finner fram boka si igjen.

Fem minutter senere står Lillemann i døra og gråter.

«Lillesøster er spist av en hai!» hulker han.

Han roer seg da han ser at lillesøster ligger i senga vår. Så krabber han fornøyd opp og legger seg på tvers på siden min.

 

 

Jeg våkner plutselig. Jeg må ha duppet av. Barna sover tungt. Jeg ser over mot mannens side, men den er tom. Lillesøsters bare føtter stikker opp på puta hans.

Jeg går på do. Hører noen svake snorkelyder fra barnas soverom. Og der, i senga til fireåringen, ligger mannen sammenkrøpet.

Ja, ja. Det ble dårlig med sex i dag. Vi får prøve igjen i morgen, tenker jeg mens jeg måker ungene til hver sin side så det blir plass til meg og.

Da kommer jeg på at mannen skal jobbe sent i morgen, og på tirsdag skal jeg møte en venninne på kvelden og på onsdag skal mannen på jobbreise

Ja ja, neste helg da kanskje, tenker jeg og slukker lyset.

Følg Martes egen blogg Casakaos.no

Hva synes du om artikkelen?  
Forrige artikkelBlir det fødsel snart?
Neste artikkelHvor mye tid kan barn bruke foran skjermen?
DEL