For et par måneder siden fikk jeg en telefon fra jobben om at jeg måtte på kurs. «Det er obligatorisk», sa de. Jeg godtok det tvilende og noterte meg datoene. Én overnatting. Fredag til lørdag, det skulle jeg klare. Men så kikket jeg på kalenderen og innså at Kevin skulle jobbe til sent på kveld fredag. Vi trengte ikke bare barnevakt, vi måtte sende minien på overnatting. For første gang. Hvordan skulle dette gå?

Sist oppdatert: 8. april 2014

Vesla har fantastiske besteforeldre som stiller opp og hjelper til alt de kan. De ville gjerne ha minien på overnattingsbesøk, og selv om jeg gruet meg litt for å være borte fra henne, så begynte jeg etter hvert å glede meg også. Det var jammen lenge siden jeg hadde vært på tur. Så klart, det var jobb, ikke fritid, men det var hotellrom, hotellmat, lang biltur med kaffe og sjokolade og best av alt, søvn.

Skikkelig hønemamma
Kvelden før jeg skulle reise hadde jeg panikk. Hadde jeg pakket alt? Helt sikkert ikke. Noe måtte jeg ha glemt, det skjer jo alltid. Hva var det denne gangen? Etter nøye gjennomgang av den lille kofferten skjønte jeg det. Babycallen! Viktig viktig viktig! Jeg småløp rundt i huset og sanket babycaller og ladere, og på veien fant jeg hundre andre ting jeg kunne pakke med. «Det kan jo hende hun får bruk for det.» Hun fikk med dobbelt opp av alle klær i tilfelle uhell og bleier for en hel uke. Koffert, vogn og reiseseng, til og med akebrettet ble stablet inn i bilen kvelden før avreise, og jeg nektet meg selv å bli flau over å være hønemamma. Hun skulle på sin aller første overnatting. Litt hysterisk hadde jeg lov til å være.

Les også:

Barnevakt for første gang

Bruker TV som barnevakt

Barnevakt: Hvor tidlig er greit?

Vanskelig å gå fra
Neste morgen dro jeg meg motvillig opp. Jeg hadde ligget og vridd meg hele natta, og hverken en kopp kaffe eller en god dusj fikk gjort noe med morratrynet mitt. Heldigvis var alt klart, og på null komma niks hadde vi kommet oss i bilen og kjørt til foreldrene mine. Alt ble lempet ut av bilen, og så var jeg klar. Jeg trippet litt fram og tilbake i gangen. Klappet på jenta mi. Nusset og klemte. Hvisket litt i øret. Minien var et eneste stort smil og kastet seg i armene til Besta. Hun pekte bestemt inn mot stua og var helt ferdig med all klemmingen og kosingen i gangen; nå skulle det lekes! Jeg svelget et par ganger, strammet meg opp og kom meg avgårde.

Les også:

Den store løgnen om søvn

Slik får du mer overskudd

Vær så snill og sov!

Deilig å sove lenge!
Kurset ble helt topp. Jeg lærte masse, koste meg med god mat og traff en hel haug hyggelige folk. Og jeg fikk ni timer sammenhengende søvn. Det var fantastisk! Jeg hadde utrolig godt av litt tid for meg selv. Minien hadde kost seg glugg i hjel på besøk hos Besta og Bestefar, og sov glad og fornøyd i sengen sin da jeg kom hjem lørdag kveld. Da søndagen kom erklærte jeg kosedag hele dagen, og tok igjen for alt det tapte. Med vesla i armene og tonnevis av ny energi ble det en skikkelig god dag.

Nå når jeg vet at det går helt fint å sende minien på overnatting kan det hende jeg gjør det flere ganger. Kanskje er det en kjærlighetstur i min og Kevin sin nære framtid til og med? Det er i alle fall lov til å håpe!

Hva synes du om artikkelen?  
Forrige artikkelFeiring av miniens ettårsdag!
Neste artikkelHar ikke vært mindre fruktbare på 11 år!
DEL