Sejer

Sejer

Sejer

Sejer er et nordisk navn.
Av Babyverden Sist oppdatert 15.03.23
Sejer kan ha flere opphav fra Norge, Sverige og Danmark. Navnet er opphavlig satt sammen av to deler. Første delen er gammelnordisk Sig, som betyr seier. Både på dansk og svensk, og kanskje også på norsk, kan navnet ha blitt til som variant av Sigurd. Der var opphavlig siste delen -vard, som betyr vakt og beskytter. I Danmark kan navnet ha blitt til som Sigar, der -ar betyr kriger (soldat) eller spyd.

Så populært er Sejer:

5 personer har dette navnet.

Bruk av navnet Sejer i Norge og andre land:

Sejer, og Seier, er brukt i Norge siden 1600-tallet.

Den 01.01.2023 var det i Norge 6 gutter/menn med Sejer som første eller eneste fornavn. For Seier var det på samme tid 4 etternavnsbærere, og under 4 eller ingen med dette som fornavn.

I Danmark var det den 01.01.2023 271 gutter/menn med Sejer som første eller eneste fornavn, og 60 Seier. Der har flere enn 10 gutter fått navnet nesten alle årene siden 2009, og rundt 5 har fått navnet Seier hvert år siden 2015.

I Sverige var det den 31.12.2022 i alt 7 gutter/menn og 4 jenter/kvinner med Sejer som ett av sine fornavn, og 2 jenter/kvinner som het Seier.

Derfor fungerer Sejer godt nå:

Sejer og Seier kan bli brukt fordi det har tradisjon og gammelt nordisk opphav. Det kan også hjelpe til at navnet har betydningen seier. Navnet har opphavlig seier som del, men kan også i dag bli oppfattet som bare ordet seier. Selv om skrivemåten Seier er etternavn i Norge i dag, og lite brukt som fornavn, kan både Seier og Sejer bli brukt som guttenavn fordi navnene har tradisjon som fornavn i Norge og ett eller to av våre nærmeste naboland.

Varianter av Sejer:

Seger, Segur, Seier, Sigge, Sigurd, Sigurdur, Sigvard, Sigvart, Sivert, Sjur, Sjurd, Syver, Victory

Slik uttales Sejer

SÆJ-er

SEJ-er

Navn i samme sjanger som Sejer

Adler, Arktander, Asgjerd, Beder, Berghild, Crister, Gahr, Gjertru, Gjeske, Grener, Jeannett, Jeni, Jennet, Jerv, Jetta, Kester, Kjerstina, Lester, Løvehjerte, Mechthild, Mikkjel, Periander, Pitter, Selje, Sverker, Tamine, Tjerand, Viljen, Wegger, Wynter, Åselill, Åsleik

Du kjenner Sejer fra:

Karakteren Konrad Sejer i tv-serien «Sejer»

Jentevariant(er) av Sejer:

Sigurda, Sjura, Sjurine

Relaterte lister:

Navn som ender på konsonant
Navn som inneholder populære konsonanter
Navn uten æ, ø og å
Nordiske navn
Sjeldne navn (færre enn 10 personer)

Kilde(r): Navneforsker Ivar Utne

Følg babyens utvikling: Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen? 
Forrige artikkel
Neste artikkel

Nyeste artikler om navn: