Mattheo

Mattheo

Mattheo

Du finner blant annet navnet Mattheo i "Harry Potter"-universet. Illustrasjonsfoto: iStock
Av Babyverden 712 Sist oppdatert 04.01.22
Mattheo er en variant av Matheo. Mattheo med -tth- er en skrivemåte brukt i Harry Potter-serien. Skrivemåten med -tth- kan der være inspirert av den engelske formen Matthew. Vanlige skrivemåter av Matheo for personer er med -t-, -tt- og -th-. Matheo og andre skrivemåter av navnet med eo til slutt tilsvarer navnet vi kjenner som Matteus fra Bibelen. Det én av de tolv disiplene, og han blir regnet som forfatteren av Matteus-evangeliet. Mathias og Mattias, som er mer vanlige navn i Norge, er navn på den nye apostelen som kom til da Judas ble skiftet ut. Navnene har samme hebraiske opphav, men har alltid vært forskjellige i Bibelen i norsk og eldre språk. Matheo betyr gave fra Gud.

Så populært er Mattheo:

16 personer har dette navnet.
I 2021 var Mattheo på 564. plass i Topp 681 guttenavn 2021.

Bruk av navnet Mattheo i Norge og andre land:

Flere varianter av navnet, helst som Matteo og Matheo, har vært brukt i mange land siden rundt år 2000. I USA har Mateo vært vanligst, men det i Sverige har vært Matteo. I Norge steg bruken av skrivemåten Matheo raskt fra rundt 2005 til rundt 2010, og bruken har holdt seg omtrent like høyt siden det.

Den 01.01.2021 var det i Norge 8 gutter/menn med Mattheo som første eller eneste fornavn, 363 Matteo, 2641 Matheo og 466 Mateo.

Derfor fungerer Mattheo godt nå:

Grunnen til at varianter av Mattheo har slått an i Norge, har nok mye å gjøre med at det har lyder som foreldre liker, og da særlig med to vokaler inntil hverandre og at det begynner med Ma-. Guttenavn som begynner med Ma- har stått sterkt i Norge siden 1990-årene, som i Martin, Marius, Markus, Magnus og Mathias.

Varianter av Mattheo:

Maciej, Mads, Mahtte, Mass, Matas, Mateo, Mateus, Mateusz, Matheo, Matheus, Mathias, Mathieu, Mathis, Mathys, Matias, Mats, Matt, Matteo, Matteus, Mattheo, Matthew, Matthias, Mattia, Mattias, Mattis, Matvej, Matvii, Matz, Meehte, Motiejus

Slik uttales Mattheo

ma-TE-o, med trykk på te

Navn i samme sjanger som Mattheo

Allette, Amadeo, Amali, Annema, Annmarie, Bett, Bothilde, Bridgette, Dilman, Emalyn, Emanda, Erman, Jemma, Mabelle, Magdalina, Magga, Magnbjørg, Maifrid, Majvor, Maki, Marceline, Marcelino, Marenius, Marlie, Marlo, Mayleen, Othild, Paulette, Velma, Willemo

Du kjenner Mattheo fra:

Karakteren Mattheo Riddle i «Harry Potter»-universet

Jentevariant(er) av Mattheo:

Matea, Mathea, Mattea

Relaterte lister:

Bibelnavn
Navn som har to vokaler inntil hverandre
Navn som inneholder populære konsonanter
Navn som slutter på o
Navn uten r
Navn uten æ, ø og å
Topp 681 guttenavn 2021

Kilde(r): Navneforsker Ivar Utne

Følg babyens utvikling: Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen? 
Forrige artikkel
Neste artikkel

Nyeste artikler om navn: