Willemo

Willemo

Willemo

Skrivemåten Villemo er den vanligste, men Willemo kan også brukes. Illustrasjonsfoto: iStock
Av Babyverden 32 Sist oppdatert 01.07.22
Willemo er en variant av Villemo. Villemo er laget av den svenske forfatteren August Strindberg. Det fins første gang i diktet "Villemo" i diktsamlingen "Ordalek och Småkonst", utgitt i 1905. Det ble kjent gjennom en tonesatt vise fra 1909. Navnet kan være inspirert av gaten Willemoesvej i Hornbæk i Danmark. Gatenavnet har opphav i etternavnet Willemoes/Villemoes som igjen er fra stedsnavnet Vildmose på Jylland. Opphavet til navnet blir ifølge et sagn tolket som et myrområde der en kunne gå seg vill.

Så populært er Willemo:

Bruk av navnet Willemo i Norge og andre land:

Willemo kan ha kommet i bruk fra sent på 1900-tallet, som alternativ til Villemo. Villemo, med enkel-v, kom først og fremst i bruk i Norge på 1980-tallet inspirert fra bøker av Margit Sandemo utgitt i 1983, i serien «Sagaen om Isfolket».

Den 01.01.2022 var det i Norge under 4 og minst 1 jente/kvinne med Willemo som første eller eneste fornavn, og minst 1 kvinne med Willemo som andre fornavn. På samme tid var det 131 med Villemo som første eller eneste fornavn.

Derfor fungerer Willemo godt nå:

Bruken av navnet Villemo i de populære bøkene «Sagaen om Isfolket» har nok både hjulpet både Villemo og Willemo fram. Dessuten har navnet mange stemte lyder som foreldre liker, blant annet konsonantene v, l og m. Særlig skrivemåten Villemo har vært brukt på 2000-tallet.

Varianter av Willemo:

Villemo

Slik uttales Willemo

VILL-e-mo

Navn i samme sjanger som Willemo

Adriano, Alehtta, Anelle, Aniko, Arno, Bao, Bjøro, Catho, Darko, Drago, Eileif, Ejler, Enrico, Fabrizio, Flavio, Gyro, Heiko, Ingo, Janno, Julio, Klementina, Kylo, Larsa, Lauvøy, Leandro, Legolas, Lillianne, Mareno, Mattheo, Mirko, Mo, Notto, Orm, Oto, Pio, Renato, Vigleif, Wenzel

Du kjenner Willemo fra:

Politiker Willemo Carlsson

Relaterte lister:

Navn som inneholder populære konsonanter
Navn som slutter på o
Navn uten r
Navn uten æ, ø og å
Sjeldne navn (færre enn 10 personer)

Kilde(r): Navneforsker Ivar Utne

Følg babyens utvikling: Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen? 
Forrige artikkel
Neste artikkel

Nyeste artikler om navn: