Steve

Steve

Steve

Navnet Steve er mye brukt i engelskspråklige land. Illustrasjonsfoto: iStock
Av Babyverden 278 Sist oppdatert 13.08.21
Steve er engelsk form av Stefan. Stefan kommer fra gresk og betyr hederskrans og krone til å ha på hodet. På engelsk er også Steven vanlig.

Så populært er Steve:

379 personer har dette navnet.

Bruk av navnet Steve i Norge og andre land:

I Norge er Steve kjent fra et par tiår før midten av 1800-tallet. Det har vært mest brukt i 1960- og 1970-årene, særlig i Nord-Norge.

Steve har vært litt brukt til barn i Norge på 2000-tallet. Steven har vært mer brukt, med rundt 5 i året fra år 2000 til 2018, og mindre etter det.

Den 01.01.2021 var det 380 gutter/menn med Steve som første eller eneste fornavn, og 598 Steven. Steve var da på 606. plass for navn på gutter/menn i befolkningen i Norge. Også 14 hadde Steve som etternavn.

I USA var Steve i topp 1000 for gutter fra 1900 til 2016, men har vært ute av topplisten siden. I tidsrommet 1943 til 1969 var Steve også blant de 100 mest brukte guttenavnene, med 41. plass i 1959 som beste plassering.

Derfor fungerer Steve godt nå:

Bruken av Steve har trolig helst vært inspirert fra bruk i mediene fra midten av 1900-tallet.

Varianter av Steve:

Esteban, Etienne, Stefan, Stefano, Steffan, Steffen, Stephan, Stephane, Stephen, Steponas, Steven, Stevie

Slik uttales Steve

STIIV, på engelsk og norsk

STE-ve kan også være litt i bruk på norsk

Navn i samme sjanger som Steve

Amelie, Amy, Antoni, Betty, Cornelius, Denis, Fiona, Fransisco, Gabriele, Gladys, Grace, Janis, Jennie, Josephine, Joshua, Julianne, Kathe, Lidia, Lucia, Mariel, Matteo, Melvin, Nikola, Nikolay, Noa, Noel, Rafael, Rebecka, Remy, Rut, Sharon, Susanna, Suzanne, Teo

Du kjenner Steve fra:

DJ og musikkprodusent Steve Aoki, gitarist og låtskriver Steve Vai, Apple-grunnlegger Steve Jobs, skuespillere Steve Carell, Steve Buscemi og Steve McQueen, komiker og skuespiller Steve Martin, skuespiller og fribryter Stone Cold Steve Austin, fotballmanager Steve Bruce

Jentevariant(er) av Steve:

Estefania, Stefana, Stefania, Stefanija, Steffie, Steffina, Steffy, Stefina, Stepanija, Stephana, Stephania, Stephanie, Stephine

Relaterte lister:

Klassiske navn
Navn som inneholder populære konsonanter
Navn uten r
Navn uten æ, ø og å
Underdogs navn som brukes lite nå

Kilde(r): Navneforsker Ivar Utne

Følg babyens utvikling: Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen? 
Forrige artikkel
Neste artikkel

Nyeste artikler om navn: