Mailen

Mailen

Mailen

Mailen var særlig i bruk til barn på 1980-tallet i Norge. Illustrasjonsfoto: iStock
Av Babyverden 661 Sist oppdatert 27.04.21
Mailen kan bli forklart på flere måter. Det blir helst regnet som en sammensetning av navnet Mai og delene -len og -lin som fins i flere navn, som Magdalen, Malin og Ingelin. Magdalen er en forkortet form av Magdalene, igjen fra Magdalena. Magdalena er et navn kjent fra Maria Magdalena i Det nye testamentet. Hun hadde det som tilnavn (ekstra beskrivende navn i tillegg til fornavnet). Navnet forteller at det var en kvinne fra byen Magdala. Bynavnet betyr stor eller tårn. Dersom delen -len er hentet fra Malin og Ingelin, har -lin endret uttale til -len. Malin har opphav i Magdalena. Delen -lin i Ingelin kan være inspirert av -line som fins sist i ine-navn som Karoline og Nikoline, av Karl og Nikolaus. Mailen kan også bli forklart som en variant av Malen, som er forkortet av Malene, og som kommer fra Magdalena. Da har i-en kommet inn inspirert av navnet Mai.

Så populært er Mailen:

146 personer har dette navnet.

Bruk av navnet Mailen i Norge og andre land:

Mailen er kjent i Norge fra 1944, da Mai og May var i ferd med å bli populære navn, også som første del i doble fornavn. Rundt 1950 kom også Maylen og Majlen i bruk. Mailen var mest brukt i 1980-årene.

Den 01.01.2021 var det 173 jenter/kvinner med Mailen som første eller eneste fornavn, 204 Maylen, 18 Majlen, 85 Mailin og 53 Maylin.

Derfor fungerer Mailen godt nå:

Mailen blir brukt fordi det har lyder som er godt likt, og minner om våren og måneden mai. Navnet har de populære stemte konsonantene m, l og n.

Varianter av Mailen:

Magdalena, Magdalene, Mailin, Majlen, Malen, Malene, Malin, Maylen, Maylin

Slik uttales Mailen

MAJ-len

maj-LEEN

Navn i samme sjanger som Mailen

Abegail, Armand, Bergljot, Betty, Bodhild, Boye, Britta, Carol, Cedrik, Christin, Conny, Dagrunn, Daria, Drude, Eiliv, Haily, Konstantin, Lerke, Lucinda, Maibritt, Maicken, Maifrid, Mailill, Marlena, Matteus, Michaela, Nicholai, Nicolay, Reinert, Selene, Thorstein, Villen

Kilde(r): Navneforsker Ivar Utne

Følg babyens utvikling: Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen? 
Forrige artikkel
Neste artikkel

Nyeste artikler om navn: