Lerke, som på dansk er Lærke, ble mest mest sannsynlig først tatt i bruk i Danmark, der det ble et populært navn fra 1970-årene. Det er hentet fra fuglearten lerke, som på dansk blir skrevet «lærke». Bruken kan også bakgrunn i den engelske formen Lark, litt brukt siden 1800-tallet i USA.

Sist oppdatert: 5. juli 2019

Så populært er Lerke:

181 personer har dette navnet.

Bruk av navnet Lerke i Norge og andre land:

I Norge kom navnet inn i statistikkene for fødte første gangen i 2008, med 8 Lerke og 6 Lærke (statistikken viser bare år med 4 eller flere fødte). Bruken har samlet for de to formene stort sett ligget mellom 15 og 25 i året etter det, med litt flere Lerke enn Lærke.

De siste 10 årene har mellom 8 og 20 barn i året fått navnet Lerke i Norge. I 2018 var antallet 9.

Bruken i Norge var nok inspirert fra Danmark, der bruken hadde økt raskt særlig fra 1980-tallet og til en foreløpig topp i 2009 med 4. plass. Bruken ble etter det halvert i Danmark fram til 2015, og har ligget på samme nivå foreløpig fram til 2017. I første halvår av 2018 var Lærke på 18. plass i Danmark.

Bruken i Sverige er ubetydelig, men både Lerke og Lärke fins der.

Lerke og Lærke er ikke å finne på topplister i andre land vi gjerne deler navnetrender med, som England og USA.

Derfor fungerer Lerke godt nå:

tillegg til inspirasjonen fra Danmark, velger nok foreldre navnet Lerke og Lærke fordi det et navn fra ord i naturen. Slike navn blir noe brukt for tiden, slik som Erle, Vår, Sol, Storm, Falk, Rosa, Rose og Lilja.

Varianter av Lerke:

Lark, Lærke

Slik uttales Lerke

LÆRR-ke

Navn i samme sjanger som Lerke

Audhild, Erle, Iben, Ingvill, Kaspian, Linea, Lionel, Mailen, Merle, Nikolaj, Osmund, Philipp, Ragnfrid, Ravn, Sakarias, Sigrun, Susanne, Tallak, Thorleif, Tuva, Ulrich, Ulv, Valdemar, Walther, Øydis

Relaterte lister:

Naturnavn
Navn som inneholder populære konsonanter
Navn uten æ, ø og å
Nordiske navn

Kilde(r): Navneforsker Ivar Utne

Søk andre navn

Hva synes du om artikkelen?  
Forrige artikkelLærke
Neste artikkelRosa
DEL