Joacim

Joacim

Joacim

Skrivemåten Joacim er klart mindre brukt enn Joakim i Norge nå. Illustrasjonsfoto: iStock
Av Babyverden 286 Sist oppdatert 03.02.22
Joacim er en lite brukt skrivemåte for Joakim. Joakim er et navn fra Bibelen. Dette kommer fra språket hebraisk som var vanlig språk i Israel da hendingene i Bibelen fant sted. Navnet betyr Gud reiser noe/noen opp. Navnet finnes i Det gamle testamentet, og skal ifølge kirkelig tradisjon også være navn på faren til Maria (Jesu mor). Dette siste har påvirket bruken av navnet Joakim, og varianter, i Norge i eldre tider.

Så populært er Joacim:

370 personer har dette navnet.

Bruk av navnet Joacim i Norge og andre land:

Joacim med c har vært brukt i Norge siden tidlig på 1800-tallet eller før. Navnet har igjen kommet i bruk fra 1970-årene, omtrent samtidig med Joakim og Joachim.

Formen Joacim har vært lite eller ikke brukt for barn på 2000-tallet. Joakim og Joachim har vært noe gitt til barn på denne tiden, men bruken av dem har minket fra rundt 2010.

Den 01.01.2022 var det 373 gutter/menn med Joacim som første eller eneste fornavn, 7019 Joakim og 3802 Joachim. Joacim, med c, var da på 623. plass for navn på gutter/menn i befolkningen i Norge.

Derfor fungerer Joacim godt nå:

Joacim kan blant annet bli brukt fordi det er et navn med tradisjon, særlig med andre stavemåter. Dessuten kan det være fordi det passer inn blant bibelske navn som har kommet i bruk fra rundt tusenårsskiftet. Og det har godt med vokaler der to står inntil hverandre (oa). Alt dette gjør navn populære nå på 2000-tallet.

Varianter av Joacim:

Joachim, Joakim, Joaquim, Joaquin, Jojakim, Jokom, Jokum, Kim

Slik uttales Joacim

JO-a-kimm, med trykk på o

JÅ-a-kim er vanlig uttale utenfor Skandinavia

jå-A-chim med trykk på a-en og ch-lyd i flere land, bl.a. på tysk

DSJÅ-a-kim, DSJÅO-a-kim på engelsk

Navn i samme sjanger som Joacim

Ailin, Anca, Arnljot, Børge, Carmen, Cesilie, Daiva, Fritjof, Gine, Gladys, Gudveig, Herborg, Jardar, Jaroslaw, Jennie, Joakin, Joan, Joana, Joao, Jolita, Joris, Joveig, Kaj, Kalle, Kirstin, Matteo, Nicolay, Oddvin, Peer, Ramona, Rino, Saulius, Sienna, Susanna, Tamara, Vida

Du kjenner Joacim fra:

Fotballspillere Joacim Emil Godhei Holtan og Joacim Jonsson, sanger Joacim Cans, skihopper Joacim Ødegård Bjøreng, ishockeyspiller Joacim Eriksson

Jentevariant(er) av Joacim:

Joakime, Kima

Relaterte lister:

Bibelnavn
Navn som ender på konsonant
Navn som har to vokaler inntil hverandre
Navn som inneholder populære konsonanter
Navn uten r
Navn uten æ, ø og å

Kilde(r): Navneforsker Ivar Utne

Følg babyens utvikling: Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen? 
Forrige artikkel
Neste artikkel

Nyeste artikler om navn: