Saulius

Saulius

Saulius

Saulius brukes særlig i Litauen.
Av Babyverden 405 Sist oppdatert 07.07.22
Saulius blir brukt i Litauen med to ulike opphav. Det er blant annet litauisk form av Saul. Saul er et bibelsk navn fra språket hebraisk. Navnet betyr den ettertraktede. I Bibelen er det kjent for en konge og for det hebraiske navnet til apostelen Paulus. Saulius er også et navn fra litauisk mytologi, der det betyr ild fra himmelen og sol. Sol på litauisk i dag er saulė.

Så populært er Saulius:

358 personer har dette navnet.

Bruk av navnet Saulius i Norge og andre land:

Saulius har kommet med innvandring siden sent på 1900-tallet.

Den 01.01.2022 var det 368 gutter/menn med Saulius som første eller eneste fornavn, og det var på 626. plass for navn på gutter/menn i befolkningen i Norge. Det var samtidig 25 menn med Saul som fornavn.

Derfor fungerer Saulius godt nå:

Saulius blir brukt med bakgrunn i litauisk tradisjon. Navnet har den godt likte stemte konsonanten l. Endingen -us har vært godt likt for gutter siden sent på 1900-tallet, blant annet i Marius, Martinus, Markus og Magnus.

Varianter av Saulius:

Saul, Saulus

Slik uttales Saulius

saolios, på litauisk

sæu-li-us

Navn i samme sjanger som Saulius

Adina, Amin, Antoni, Axel, Ayan, Ayla, Belinda, Dainius, Daniella, Edna, Edyta, Egidijus, Elinor, Fatemeh, Flemming, Gabriele, Halima, Ieva, Ilona, Irena, Jennie, Jeppe, Joacim, Juliet, Jurgita, Kaj, Kathe, Katinka, Lidia, Louis, Lovise, Lucia, Phebe, Sienna, Thoralf, Torkil, Ulrick

Du kjenner Saulius fra:

Musikkartist Saulius Prūsaitis, skuespillere Saulius Mykolaitis, Saulius Balandis og Saulius Bareikis, sanger Saulius Urbonavičius, filmregissør Saulius Baradinskas, forfatter Saulius Geniusas, politiker Saulius Grinkevičius, basketballspillere Saulius Kulvietis og Saulius Kuzminskas

Relaterte lister:

Bibelnavn
Himmelske navn
Naturnavn
Navn inspirert av vær
Navn som ender på konsonant
Navn som har to vokaler inntil hverandre
Navn som inneholder populære konsonanter
Navn uten r
Navn uten æ, ø og å

Kilde(r): Navneforsker Ivar Utne

Følg babyens utvikling: Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen? 
Forrige artikkel
Neste artikkel

Nyeste artikler om navn: