Vida har tre ulike opphav. I mange land er det kortform av navn som ender på -vida, som Davida. Davida er kvinnelig form fra David. David er et navn fra Det gamle testamentet i Bibelen. Det er fra hebraisk og betyr elsket eller kjær. På italiensk er Vida en variant av Vita, som har opphav i latin og betyr liv. Vida er dessuten et litauisk navn, som betyr skog og å elske livet.

Sist oppdatert: 4. juni 2019

Så populært er Vida:

382 personer har dette navnet.
I 2020 var Vida på 388. plass i Topp 742 jentenavn 2020.

Bruk av navnet Vida i Norge og andre land:

Vida ble litt brukt rundt år 1900, særlig i Nord-Norge.

Vida kom inn i navnestatistikkene tidlig på 2000-tallet. De siste 10 årene har bruken variert kraftig mellom 8 og 30 fødte per år. I 2018 var antallet 11. I tidsrommet 2012 til 2014 lå antallet tett opp mot 30.

I USA var Vida i topp 1000 fra 1900 til 1946, men har ikke vært på listen siden.

Derfor fungerer Vida godt nå:

På 2000-tallet blir Vida brukt både i familier med eldre norsk bakgrunn og i familier med bakgrunn i Litauen. I begge tilfeller er det tradisjonsnavn som blir ført videre. Den norske tradisjonen bygger kanskje noe på bruk av kjæleform tidligere. Begge konsonantene i Vida er stemte, og det gjør navnet godt stemt. Dessuten er det kort og ender på -a. Alt dette liker mange foreldre nå på 2000-tallet.

Siden 2010 har Vida svinget mellom 12 og 30, med flest i tidsrommet 2012 til 2014. Bruken kan ha vekslet med inn- og utvandring, og vi kan regne med at tallene vil svinge på den samme måten videre til tidlig i 2020-årene.

Varianter av Vida:

Davida

Slik uttales Vida

VII-da kan passe som norsk uttale

Navn i samme sjanger som Vida

Aasa, Adelen, Ailin, Amin, Arman, Beatrice, Belinda, Caspian, Cornelius, Daria, Elinor, Emre, Imran, Ines, Joacim, Katinka, Lana, Lilian, Magda, Manuel, Mateo, Melvin, Mila, Rafael, Renathe, Rosa, Sahra, Severin, Shereen, Silas, Susanna, Tamara, Thelma, Torkil, Vilje, Wenke, Yonas

Du kjenner Vida fra:

Programleder og reality-deltaker Vida Lill Berge, skuespiller og glamourmodell Vida Guerra, skuespiller Vida Javan, fotballspiller Domagoj Vida

Relaterte lister:

Korte navn (4 eller færre bokstaver)
Navn med myke stoppkonsonanter (b, d, g)
Navn som inneholder populære konsonanter
Navn som slutter på a
Navn uten r
Navn uten æ, ø og å
Topp 742 jentenavn 2020

Kilde(r): Navneforsker Ivar Utne

Søk andre navn

Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen?  
Forrige artikkelTrenger voksne påfyll av vaksiner?
Neste artikkelThyra
DEL