Jakop

Jakop

Jakop

Skrivemåten Jakop er klart mindre brukt enn Jakob og Jacob. Illustrasjonsfoto: iStock
Av Babyverden 771 Sist oppdatert 18.05.21
Jakop er en variant av Jakob, og ligger nær opp til uttalen med p-en. Jakob er et navn i Bibelen og fra språket hebraisk. Det betyr holde i hælen, og er forklart slik i Bibelen. Navnet skrives oftest med -b sist fordi det har slik bakgrunn fra Bibelen.

Så populært er Jakop:

79 personer har dette navnet.

Bruk av navnet Jakop i Norge og andre land:

I Norge har Jakob, samlet for alle skrivemåter, vært blant de 20 mest vanlige guttenavnene i minst 300-400 år, men falt i bruk i første halvdel av 1900-tallet. Navnet ble mer populært igjen på 1990-tallet. Det er helst skrivemåtene Jakob og Jacob som har blitt brukt i Norge.

Den 01.01.2021 var det 77 gutter/menn med Jakop som første eller eneste fornavn, 9 Jacop, 6543 Jakob og 3694 Jacob.

Jakob nådde helt til topps i 2017, 2019 og 2020, men nådde bare opp på en 6. plass i 2018. I 2020 fikk 422 barn navnet Jakob eller Jacob. Skrivemåten Jakop er ikke medregnet her.

Derfor fungerer Jakop godt nå:

Jakop og andre varianter blir brukt fordi de har tradisjon, og fordi varianter av navnet, oftest Jacob, blir brukt i mange andre land nå på 2000-tallet. Formen Jakop blir brukt fordi det ligger nærmere uttalen av p-lyd sist i navnet.

Blant fødte i 2019 var det omtrent dobbelt så mange Jakob som Jacob (285 og 138), og ingen Jakop. Det var 4 med den russiske formen Jakov.

Varianter av Jakop:

Diaz, Diego, Diez, Diogo, Giacobbe, Giàcomo, Hamish, Iago, Ib, Jacob, Jacobus, Jacop, Jacopo, Jacques, Jago, Jahko, Jaime, Jakob, Jakobus, Jakop, Jakov, Jakub, Jakup, James, Jeppe, Jimmy, Jokubas, Kuba, Santiago, Yacqub, Yago, Yakub, Yaqub

Slik uttales Jakop

JAA-kåpp

Navn i samme sjanger som Jakop

Abigael, Aleks, Andriejus, Bjarnhild, Brigita, Britha, Christofer, Dorothea, Egill, Elene, Emmi, Fia, Freyja, Gregor, Gunnel, Gurine, Hartvig, Heljar, Herbert, Hilmir, Jannat, Jannie, Janny, Jeannette, Jul, Nickolas, Nikolina, Pær, Roskva, Sebastien, Tabea, Tallak, Tilja, Yousaf, Zakarias

Du kjenner Jakop fra:

Jazzmusiker Jakop Janssønn Hauan

Jentevariant(er) av Jakop:

Bina, Giàcoma, Jacoba, Jacobea, Jacobia, Jacobine, Jakoba, Jakobea, Jakobia

Relaterte lister:

Bibelnavn
Navn som ender på konsonant
Navn som inneholder populære konsonanter
Navn uten r
Navn uten æ, ø og å

Kilde(r): Navneforsker Ivar Utne

Følg babyens utvikling: Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen? 
Forrige artikkel
Neste artikkel

Nyeste artikler om navn: