Emilian har opphav i det gamle latinske navnet Aemilianus, og Aemilianus har opphavlig samme bakgrunn som Emil. Disse navnene betyr konkurrent eller rival.

Sist oppdatert: 21. mai 2019

Så populært er Emilian:

837 personer har dette navnet.
Kilde: SSBI 2020 var Emilian på 112. plass i Topp 691 guttenavn 2020.

Bruk av navnet Emilian i Norge og andre land:

Emilian ble litt brukt i andre halvdel av 1800-tallet og tidlig på 1900-tallet. Bakgrunnen kan være både laging der en kombinerte Emil eller Em- fra andre navn med endigen -ian. Endingen er kjent fra andre navn, som Kristian. Eller det kan være at noen kjente til det gamle latinske navnet Aemilian. Emilian var lite brukt både i Norge og andre land på den tiden. På 1800-tallet ble mange gamle latinske navn tatt i bruk, og gjerne i latinsk form, slik som Martinus.

Emilian kom inn på navnestatistikken i 2005 (der 4 og flere fødte blir vist). Det steg svært raskt til 80 i 2011, og holdt seg rundt 80 til 2013. Navnet sank så til rundt 70 fram til 2017, men sank ytterligere til 53 i 2018 og 49 i 2019.

Emilian er ikke å finne på topplister i land vi gjerne deler navnetrender med, men andre varianter av navnet er mer brukt, for eksempel Emiliano og Emiliana.

Derfor fungerer Emilian godt nå:

Emilian er nok helst brukt både fordi det blir oppfattet som et gammelt latinsk navn, og fordi det har mange lyder som foreldre liker på 2000-tallet. Det har to vokaler inntil hverandre (ia), og det tydelig stemte konsonantene m, l og n. Bruken kan være inspirert fra utlandet og fra nokså beskjeden norsk bruk. Den norske bruken kan noen foreldre har funnet i gamle kilder.

Varianter av Emilian:

Emelian, Emiil, Emil, Emiliam, Emilio, Emilis, Miliam, Milian

Slik uttales Emilian

e-miil-i-AAN

Navn i samme sjanger som Emilian

Alan, Arian, Asta, Bastian, Beata, Eilif, Embla, Emrik, Filippa, Frøya, Jennifer, Julianne, Kjerstin, Klaus, Kristen, Krister, Kristi, Lilja, Lydia, Mariam, Mark, Mattis, Niels, Oddgeir, Patrik, Paulina, Roman, Sanne, Sturla, Susann, Syver, Tage, Terese, Thorleif, Ulla, Una, Åsa

Du kjenner Emilian fra:

Fotballspiller Emilian Dolha

Jentevariant(er) av Emilian:

Emilia, Emilie

Relaterte lister:

Klassiske navn
Navn som begynner på en vokal
Navn som ender på konsonant
Navn som har to vokaler inntil hverandre
Navn som inneholder populære konsonanter
Navn uten r
Navn uten æ, ø og å
Topp 691 guttenavn 2020

Kilde(r): Navneforsker Ivar Utne

Søk andre navn

Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen?  
Forrige artikkelEmelian
Neste artikkelElvin
DEL