Enya har to opphav. Det er engelsk variant av kvinnenavnet Edna, med irsk opphav og ukjent betydning. Enya, og skrivevarianten Enja, og variantene Eneja/Eneya, er dessuten kvinnelige former av mannsnavnet Enej på blant annet bulgarsk, slovensk og kroatisk. På russisk vil kvinneformen dessuten være blant annet Jenja, og mannsformene Enej eller Jenej. Navnene har bakgrunn i det latinske mannsnavnet Aeneas, som igjen har bakgrunn i gresk, der betydningen er ukjent. Det blir blant annet oppfattet som lovprise eller fryktet. På italiensk blir kvinne- og mannsnavnene Enea og Eneo brukt på samme måten.

Sist oppdatert: 11. juni 2019

Så populært er Enya:

219 personer har dette navnet.

Bruk av navnet Enya i Norge og andre land:

Enya, og heller ikke Enja, har norsk tradisjon. Enya kom inn på navnestatistikken fra 2000 (bare 4 og flere fødte i året er med der). Det passerte 10 i 2006, og har stort sett svingt mellom 10 og 19 siden. I 2018 var det 10 barn som fikk navnet.

I England og Wales var Enya på 810. plass i 2017.

Derfor fungerer Enya godt nå:

Enya blir mest sannsynlig brukt i familier med bakgrunn fra Russland, øvrige Øst-Europa og Balkan. Dessuten har navnet klanger som mange foreldre liker. Det har den tydelig stemte konsonanten n og dessuten to vokaler inntil hverandre (ya). En j-uttale ligger også svært nær opp til vokalene i og y i uttale, og er tydelig stemt.

Enya blir trolig liggende på samme nivå fram til tidlig i 2020-årene.

Varianter av Enya:

Enea, Eneja, Eneya, Enja

Slik uttales Enya

ENN-ja

Navn i samme sjanger som Enya

Andrej, Anwar, Ausra, Bernard, Bozena, Edit, Elma, Evy, Gediminas, Grazyna, Hodan, Iryna, Karolis, Kian, Krystyna, Martynas, Miroslav, Ralf, Ryan, Savannah, Sine, Vaida

Du kjenner Enya fra:

Sanger Enya

Guttevariant(er) av Enya:

Aeneas, Enej, Eneo

Relaterte lister:

Korte navn (4 eller færre bokstaver)
Navn som begynner på en vokal
Navn som har to vokaler inntil hverandre
Navn som inneholder populære konsonanter
Navn som slutter på a
Navn uten r
Navn uten æ, ø og å

Kilde(r): Navneforsker Ivar Utne

Søk andre navn

Hva synes du om artikkelen?  
Forrige artikkelEnja
Neste artikkelEmmy
DEL