Enja har to opphav. Det er engelsk variant av kvinnenavnet Edna, med irsk opphav og ukjent betydning. Enja, og skrivevarianten Enya, og variantene Eneja/Eneya, er dessuten kvinnelige former av mannsnavnet Enej på blant annet bulgarsk, slovensk og kroatisk. På russisk vil kvinneformen dessuten være blant annet Jenja, og mannsformene Enej eller Jenej. Navnene har bakgrunn i det latinske mannsnavnet Aeneas, som igjen har bakgrunn i gresk, der betydningen er ukjent. Det blir blant annet oppfattet som lovprise eller fryktet. På italiensk blir kvinne- og mannsnavnene Enea og Eneo brukt på samme måten.

Så populært er Enja:

65 personer har dette navnet.
I 2020 var Enja på 701. plass i Topp 742 jentenavn 2020.

Bruk av navnet Enja i Norge og andre land:

Enja, og heller ikke Enya, har norsk tradisjon. Varianten Enya er klart mer brukt i Norge, og 10 barn fikk navnet med den skrivemåten i 2018.

Enja er ikke å finne på navnetopper i land vi gjerne deler navnetrender med, som Sverige, Danmark, Polen, England og USA.

Derfor fungerer Enja godt nå:

Enja blir mest sannsynlig brukt i familier med bakgrunn fra Russland, øvrige Øst-Europa og Balkan. Dessuten har navnet klanger som mange foreldre liker. Det har den tydelig stemte konsonanten n og dessuten to vokaler inntil hverandre (ya). En j-uttale ligger også svært nær opp til vokalene i og y i uttale, og er tydelig stemt.

Varianter av Enja:

Enea, Eneja, Eneya, Enya

Slik uttales Enja

ENN-ja

Navn i samme sjanger som Enja

Ameli, Arja, Blerta, Eldin, Emile, Ermin, Gaia, Gustaf, Kalina, Keven, Mardin, Mareks, Nicholay, Nomi, Patric, Radoslav, Ritva, Sascha, Seweryn, Sonny, Sunil, Tinde

Guttevariant(er) av Enja:

Aeneas, Enej, Eneo

Relaterte lister:

Korte navn (4 eller færre bokstaver)
Navn som begynner på en vokal
Navn som inneholder populære konsonanter
Navn som slutter på a
Navn uten r
Navn uten æ, ø og å
Topp 742 jentenavn 2020

Kilde(r): Navneforsker Ivar Utne

Søk andre navn

Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen?  
Forrige artikkelFiona
Neste artikkelEnya
DEL