Enja

Enja

Enja

Enja kan passe godt nå fordi navnet inneholder populære lyder, er kort og slutter på a. Illustrasjonsfoto: iStock
Av Babyverden 1203 Sist oppdatert 11.06.19
Enja har to opphav. Det er engelsk variant av kvinnenavnet Edna, med irsk opphav og ukjent betydning. Enja, og skrivevarianten Enya, og variantene Eneja/Eneya, er dessuten kvinnelige former av mannsnavnet Enej på blant annet bulgarsk, slovensk og kroatisk. På russisk vil kvinneformen dessuten være blant annet Jenja, og mannsformene Enej eller Jenej. Navnene har bakgrunn i det latinske mannsnavnet Aeneas, som igjen har bakgrunn i gresk, der betydningen er ukjent. Det blir blant annet oppfattet som lovprise eller fryktet. På italiensk blir kvinne- og mannsnavnene Enea og Eneo brukt på samme måten.

Så populært er Enja:

71 personer har dette navnet.
I 2020 var Enja på 701. plass i Topp 742 jentenavn 2020.

Bruk av navnet Enja i Norge og andre land:

Enja, og heller ikke Enya, har norsk tradisjon. Varianten Enya er klart mer brukt i Norge, og 10 barn fikk navnet med den skrivemåten i 2018.

Enja er ikke å finne på navnetopper i land vi gjerne deler navnetrender med, som Sverige, Danmark, Polen, England og USA.

Derfor fungerer Enja godt nå:

Enja blir mest sannsynlig brukt i familier med bakgrunn fra Russland, øvrige Øst-Europa og Balkan. Dessuten har navnet klanger som mange foreldre liker. Det har den tydelig stemte konsonanten n og dessuten to vokaler inntil hverandre (ya). En j-uttale ligger også svært nær opp til vokalene i og y i uttale, og er tydelig stemt.

Varianter av Enja:

Enea, Eneja, Eneya, Enya

Slik uttales Enja

ENN-ja

Navn i samme sjanger som Enja

Ameli, Arja, Blerta, Eldin, Emile, Ermin, Gaia, Gustaf, Kalina, Keven, Mardin, Mareks, Nicholay, Nomi, Patric, Radoslav, Ritva, Sascha, Seweryn, Sonny, Sunil, Tinde

Guttevariant(er) av Enja:

Aeneas, Enej, Eneo

Relaterte lister:

Korte navn (4 eller færre bokstaver)
Navn som begynner på en vokal
Navn som inneholder populære konsonanter
Navn som slutter på a
Navn uten r
Navn uten æ, ø og å
Topp 742 jentenavn 2020

Kilde(r): Navneforsker Ivar Utne

Følg babyens utvikling: Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen? 
Forrige artikkel
Neste artikkel

Nyeste artikler om navn: