Elander har opphav i et svensk etternavn. Det svenske etternavnet er laget av delene El- og -ander. El- fins i mange fornavn som kan ha inspirert til etternavnet, blant annet hebraiske navn fra Bibelen, slik som Elias, der El- betyr gud. Delen -ander fins i mange navn, både fornavn og lagte svenske etternavn. Det kommer fra gresk og betyr mann og menneske.

Sist oppdatert: 21. september 2020

Så populært er Elander:

77 personer har dette navnet.
I 2020 var Elander på 398. plass i Topp 691 guttenavn 2020.

Bruk av navnet Elander i Norge og andre land:

Elander kom i bruk som fornavn i Norge fra sent på 1800-tallet. Da etternavn ble forbudt som fornavn i Norge med den første navneloven fra 1923, ble navnet satt på forbudslisten. Navnet vil nå bli godkjent fordi det har gammel bruk som fornavn, rett nok med opphav i etternavnet.

Den 01.01.20 var det 69 gutter/menn med Elander som første eller eneste fornavn. I alt var det 16 med Elander som etternavn.

Derfor fungerer Elander godt nå:

Elander blir brukt fordi det har tradisjon, men kanskje mest fordi det har bare stemte lyder, og særlig de godt likte stemte konsonantene l og n. Navn med -ander som del, er mye brukt, slik som Aleksander, Sander og Leander, og mange mer sjeldne som Olander og Chrisander.

Elander er foreløpig lite eller ikke brukt til barn i Norge på 2000-tallet.

Slik uttales Elander

e-LANN.-der

Navn i samme sjanger som Elander

Aasbjørg, Ajan, Amila, Annelie, Annica, Antonie, Bredo, Cajus, Carin, Carola, Curt, Darian, Dion, Don, Dovydas, Edvart, Emmet, Evelin, Gilbert, Heljar, Herleif, Hilborg, Hroar, Justine, Kolbein, Laar, Marwan, Owen, Rannei, Skage, Stefania, Synneve, Teja, Tinde, Yasmina, Østen, Øygunn

Du kjenner Elander fra:

Fotograf Magnus Elander

Relaterte lister:

Navn med myke stoppkonsonanter (b, d, g)
Navn som begynner på en vokal
Navn som ender på konsonant
Navn som inneholder populære konsonanter
Navn uten æ, ø og å
Topp 691 guttenavn 2020

Kilde(r): Navneforsker Ivar Utne

Søk andre navn

Hva synes du om artikkelen?  
Forrige artikkelBerger
Neste artikkelEtaniel
DEL