Elwin er en skrivevariant av Elvin, særlig på engelsk. Elvin et et gammelt engelsk navn. Det er satt sammen av to deler. Den første delen El- kan ha opphav i ord som betyr enten edel slekt eller alv (mytisk vesen). Dette vet en ikke noe sikkert om. Den andre delen betyr venn. Navnet Alvin, som ofte blir vist som variant av Elvin, har trolig helst blitt til uavhengig av Elvin, og kan komme både fra gamle nordiske språk og bety alv og venn, og fra tysk med betydningene edel slekt og venn. Men Elwin og Elvin kan også ha blitt brukt som variant av Alvin, og Alvin som variant av Elwin og Elvin.

Så populært er Elwin:

14 personer har dette navnet.

Bruk av navnet Elwin i Norge og andre land:

Elwin har vært litt brukt i Norge siden sent på 1800-tallet, men mest som Elvin. I 1910-folketellingen var det 1 mann ført inn som Elwin og rundt 40 Elvin.

Elvin, med enkel-v kom mer i bruk fra rundt år 2000, og har ligget mye mellom 5 og 10 fødte i året siden rundt 2010. Elwin, med dobbel-w, har vært lite eller ikke brukt denne tiden.

Den 01.01.2021 var det 13 gutter/menn med Elwin som første eller eneste fornavn, og 149 Elvin.

I USA var Elwin i topp 1000 fra 1900 til 1952, men stort sett på lavere plasseringer enn 500. plass.

Derfor fungerer Elwin godt nå:

Bruken av Ewin og Elvin er trolig inspirert fra andre land gjennom mediene. Elwin og Elvin har klanger som mange foreldre liker, med de tydelig stemte konsonantene l, n og v. Og navn som begynner med El- er også godt likt, som i Elias.

Varianter av Elwin:

Alvin, Elvin

Slik uttales Elwin

ELL-vinn

Navn i samme sjanger som Elwin

Aasbjørg, Adelie, Amaniel, Anabelle, Angelicka, Angelyn, Basel, Bell, Celestine, Chantelle, Cornel, Dangelo, Delila, Denzel, Elaine, Elara, Elfi, Elie, Elinore, Eliseo, Elize, Ellia, Eloy, Elsy, Emelita, Esmael, Evelyne, Felisa, Fleur, Lidunn, Marcin, Ovin, Wiljar

Du kjenner Elwin fra:

Forfatter Elwin Cotman, matematiker Elwin Bruno Christoffel, skuespiller Elwin Chopper David, komponist Elwin Hendrijanto, maler Elwin Hawthorne, politiker Elwin Hermanson, basketballspiller Elwin Ndjock, filmregissør Elwin Neame, baseballspiller Preacher Roe (Elwin Charles Roe)

Relaterte lister:

Navn som begynner på en vokal
Navn som ender på konsonant
Navn som inneholder populære konsonanter
Navn uten r
Navn uten æ, ø og å

Kilde(r): Navneforsker Ivar Utne

Søk andre navn

Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen?  
Forrige artikkelEdvart
Neste artikkelEmiil
DEL