Torleiv

Torleiv

Torleiv

Navnet Torleiv var særlig brukt rundt 1930, og kan dermed passe godt å hente fram igjen nå. Illustrasjonsfoto: iStock
Av Babyverden 429 Sist oppdatert 28.12.20
Torleiv og varianter som blant annet Torleif, er et nordisk navn fra middelalderen. Det er satt sammen av navnet på den gamle nordiske guden Tor og av leiv, som betyr både etterkommer og arving. Navnet på guden Tor betyr dundre og tordne.

Så populært er Torleiv:

352 personer har dette navnet.

Bruk av navnet Torleiv i Norge og andre land:

Torleiv og mange dialektvarianter, var i bruk fra middelalderen og fram til ut på 1800-tallet. Formene Thorleif og Torleif kom i bruk fra midten av 1800-tallet og Torleiv noe senere på 1800-tallet. Dette var en tid da navneformer fra middelalderen ble hentet fram.

Torleiv ble særlig i første halvdelen av 1900-tallet, men formene Thorleif og Torleif har hele tiden siden 1800-tallet blitt mer brukt enn Torleiv. Varianten Thorleif ble litt mer brukt enn Torleif på 1800-tallet og et stykke ut på 1900-tallet, da Torleif ble mest brukt.

Ved inngangen til 2020 var det 401 gutter/menn med Torleiv som første eller eneste fornavn, og navnet hadde 577. plass for navn på gutter/menn i befolkningen i Norge. Ellers var det på samme tid 668 Thorleif, 1127 Torleif og 27 Thorleiv.

Derfor fungerer Torleiv godt nå:

Torleiv blir helst brukt fordi det er et tradisjonsnavn, og fordi det er et gammelt nordisk navn. Skrivevarianten Torleiv inneholder den stemte konsonanten l, som kan passe bra med hva mange liker nå.

Torleiv har vært lite eller ikke brukt til barn på 2000-tallet i Norge. Skrivemåten Torleif har vært litt brukt de fleste årene siden 2000, men stort sett for 3 eller færre i året.

Varianter av Torleiv:

Talleiv, Tallev, Telaus, Tellef, Telleiv, Tellev, Telli, Thorleif, Thorleiv, Todleiv, Tollef, Tollev, Tolv, Torleif, Tov, Tøllev, Tølløv, Tåle

Slik uttales Torleiv

TOOR-læjv

TORR-læjv

Navn i samme sjanger som Torleiv

Agne, Aino, Alvhild, Alvilde, Annelise, Bettina, Edwin, Elling, Esben, Eskild, Fridtjof, Halfdan, Imre, Ingelin, Ingerid, Kaisa, Lin, Matilda, Mattias, Olea, Sigri, Steffan, Søren, Thor, Thoralf, Thorvald, Tilje, Torje, Torkjell, Torolv, Torunn, Tryggve, Une, Vigleik, Wenke, Yngvild, Ørnulf

Jentevariant(er) av Torleiv:

Teline, Tellevine, Tolene, Toline, Tollene, Tolline, Tåline

Relaterte lister:

Navn som ender på konsonant
Navn som har to vokaler inntil hverandre
Navn som inneholder populære konsonanter
Navn uten æ, ø og å
Oldefarsnavn

Kilde(r): Navneforsker Ivar Utne

Følg babyens utvikling: Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen? 
Forrige artikkel
Neste artikkel

Nyeste artikler om navn: