Marlen er en variant av Marlene, og skrivemåten kommer av at Marlene på flere språk blir uttalt uten e-en til slutt. Marlene er et tysk navn satt sammen av Maria og enten Magdalene og Lene. Maria er et bibelsk navn og kan bety elsket, stor og sterk, sjøens stjerne, opprører eller dråpe fra havet – alt etter hvordan man tolker navnets opphav. Magdalene og varianten Magdalena er et navn kjent fra Maria Magdalena i Det nye testamentet, som hadde det som kallenavn. Det betyr en kvinne fra byen Magdala, som betyr stor eller tårn. Lene er kortform av Magdalene og av Helene. Helene er opphavlig gresk og betyr strålende og skinnende.

Sist oppdatert: 8. mars 2021

Så populært er Marlen:

503 personer har dette navnet.

Bruk av navnet Marlen i Norge og andre land:

Marlene ble brukt i Norge i andre halvdelen av 1900-tallet, særlig de to siste tiårene, på samme tid som Marlene.

Bruken har vært på vei ned siden 1990-tallet. Bruken har ligget under 10 i året siden rundt 2000, for det meste også under 5. Marlene her vært mer brukt.

Den 01.01.2021 var det 503 jenter/kvinner med Marlen som første eller eneste fornavn. Formen Marlene var dobbelt så mye brukt, med 1107. Marlen var da på 576. plass for jente-/kvinnenavn i befolkningen i Norge.

Derfor fungerer Marlen godt nå:

Bruken av Marlen kan være inspirert fra utlandet, og det er lite gammel norsk tradisjon. Dessuten har navnet lyder som foreldre i Norge har likt siden sent på 1900-tallet. Det har de tydelig stemte konsonantene m og l. Dessuten begynner det på Ma- som har vært populært for begge kjønn siden sent på 1900-tallet, blant annet med Marius, Martin, Mathias, Matheo, Maria og Malin.

Varianter av Marlen:

Magdalene, Malene, Malin, Maria, Marlene, Marlin

Slik uttales Marlen

mar-LEEN, på norsk

maa-LEEN, på norsk, der r-en er svak eller ikke uttalt

MAAL-iin og maa-LIIN på engelsk

Navn i samme sjanger som Marlen

Alvhild, Alvilde, Aneta, Angelika, Ariel, Catrine, Christiane, Dominik, Elling, Elna, Hjalmar, Ingelin, Isac, Jasmin, Johann, Juanita, Juliane, Kornelia, Lin, Linea, Mabel, Malvin, Margarita, Marry, Marthon, Mateo, Mattias, Maud, Maylinn, Milly, Monique, Nansy, Olve, Thorleif, Tryggve

Du kjenner Marlen fra:

Forfattere Marlen Ferrer, Marlen Suyapa Bodden og Marlen Haushofer, friidrettsutøver Marlén Aakre, bokser Marlen Esparza, musikkartist Marlen Qelia, skuespiller Marlen Ulonska

Relaterte lister:

Navn som ender på konsonant
Navn som inneholder populære konsonanter
Navn uten æ, ø og å

Kilde(r): Navneforsker Ivar Utne

Søk andre navn

Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen?  
Forrige artikkelKatharina
Neste artikkelVenke
DEL