Hun dro til sykehuset for overtidskontroll, men ble sendt hjem med ingen tegn til fødsel. Neste morgen kom riene….

Sist oppdatert: 29. september 2009

Mandag 5.januar (09) dro jeg på sykehuset for å sjekke om det hadde skjedd noe mer med meg… Hadde time på sykehuset til overtidskontroll. De sjekket meg og tok tester, for jeg trodde jeg lakk fostervann. Det hadde rent vann fra meg ganske mye, men det var nok bare jeg som hadde problemer med blæra mi… Jeg ble jeg strippet og så la de meg på en ctg-registrering. Etterpå ble jeg sendt hjem, for ingenting var jo i gang.

Så kom riene…
Dagen etter, (tirsdag 6.1.09 klokken 04.30) våknet jeg av rier. Gikk først på kjøkkenet og lagde meg frokost. Ville ikke vekke verken søster, mamma eller barnefar ennå. De skulle være med på fødselen, men jeg syntes det var for tidlig å vekke dem. Riene var nå ganske vonde. Jeg drøyde det til klokken var rundt 05.30, tror jeg, før jeg ringte til barnefar. Han hadde våkna noen minutter tidligere – han hadde på følelsen at noe kom til å skje i dag og det skulle det jo! ( Jeg og barnefar er ikke sammen).

Da han svarte, begynte jeg med å si at: I dag skal du bli pappa! Han ble stille en stund,  før han sa noe mer. Tror han ble sjokka eller noe sånt…
Klokken 9 kom barnefar til leiligheten min, og rundt halv 10 ringte jeg mamma og søster. Sa at nå begynner riene å bli vonde, de ropte ut: ER FØDSELEN I GANG?! Jupp, fødselen er i gang. De kom med en gang, og vi satt og pratet og pratet om åssen jeg ville fødselen skulle være.

3 cm åpning
Vi dro på sykehuset klokken 14.00, jeg kom inn med en gang, ble sjekket og hadde 3cm åpning. Ble sendt rett opp på føden. Fødselen var skikkelig i gang!
Jeg sa at jeg ville ha et rom der det var badekar, og at jeg ville ha prekestol til å gå med under åpningsriene. Og det fikk jeg. Vi lo mye, og jeg gråt litt, var vondt som hell! Hadde ikke tatt i bruk noe smertestillende ennå, og ikke ville jeg ha det ennå heller.

Rundt 4-tiden begynte jeg å bli sliten i beina av å stå. Så jeg stilte meg opp i senga på knærne og holdte meg fast i ryggen på senga. Rundt 5 ble jeg sjekket igjen, og hadde 5 cm åpning. Huff, syntes dette gikk sakte, jeg. Hadde vondt som bare det, så jeg fikk lystgassen. Ville ha den litt før jeg skulle i badekaret. Fikk også mini-klyx, måtte ta det om jeg skulle i badekaret. Er noe av det verste jeg har noen gang fått! Satt jo der på do i en halvtime da, og etter det skulle jeg legges opp i senga igjen for å sjekke åpningen. Da hadde jeg 10 cm åpning og hodet til jentungen var helt nede i bekkenet mitt og klar til å presses ut.

Godt med alle som støttet meg
Så jeg rakk ikke badekaret likevel. Lå og presset i tre kvarter, holdt Per Harald (barnefar) i venstre hånda pluss at han bytta på å stå med lystgassmaska og glasset med appelsinjuice i andre hånda.  Søstra mi holdt beinet mitt opp når jeg presset. Holdt mamma i venstre hånda og pluss at hun holdt iskalde kluter i nakken og panna mi, det var deilig det!

Klokken 19.34 var lille Leah Victoria kommet til verden. Hun veide 3590gram og var 51cm lang. Hodeomkrets var 37cm.Sprakk opp litt og måtte sy 11 sting. Barnefar klippet navlestrengen og gråt noen lykketårer!

Hva synes du om artikkelen?  
Forrige artikkelAssistert befruktning i Norge – hva er lov?
Neste artikkelDa Vesla kom til verden!
DEL