10 dager over termin var jeg på kontroll. Den 15.06.05. Det ble konstatert lite forstervann så de skulle se om de kunne sette drypp på meg. Men det var ingen modning i hele tatt, så jeg skulle få en pille som de satt inn for å modne. Fikk den første klokken 12 på dagen. Ingenting skjedde. Den neste klokken 18, jeg fikk litt mer kynnere, men da de undersøkte meg klokken 12 på natten var det fortsatt ikke tegn til mer modning. Så legen bestemte at jeg ikke skulle få flere før på morningen dagen derpå, slik at jeg skulle få sove godt den natten..

Sist oppdatert: 10. februar 2006

Kynnerene økte på utpå natten, i to tiden syntes jeg de gjorde så vonde. Jordmoren undersøkte meg, og sa at nå var det blitt ei lita åpning. Men ikke mer enn ca 1 cm. Så jeg skulle bare legge meg å sove. Fikk en lett innsovningstablett, fordi de ville at jeg skulle være uthvilt til dagen etter.

Men jeg fikk bare mer og mer vondt. Jordmoren sa hun mente dette kun var slike tullerier, jeg var på rom med ei annen dame, så jeg prøvde å være så stille som mulig gjennom hver ri. Jeg hadde ikke mellomrom mellom riene, de kom konstant. Så jordmoren mente jeg kunne få petedin nå slik at jeg fikk slappet litt av, da det ikke var noe særlig åpning. Dette var i tre tiden.

Etter å ha fått petedinen kom riene med litt mellomrom, men de var enda vondere. Jeg lå der og peste meg gjennom de og syntes selv jeg var så pysete fordi at dette var jo kun maserier… Etter å ha ligget slik ei stund begynte jeg å føle pressetrang… Jeg ringte på IGJEN, for hundredtegangen den natta. Da jordmoren kom sa jeg at det føltes som jeg måtte presse. Men jeg visste ikke om det kanskje var avføring som måtte ut. Hun ble litt rar og sa hun måtte få undersøke meg.

Hehe… Ja og det var sannerlig godt at hun gjorde, dette var klokken halvseks på morgenen den 16.06. For der var det 4-5 cm åpning. Jeg ringte min samboer, men hva jeg sa til han aner jeg ikke. Jeg ble trillet inn på fødestuen, og jeg hadde så pressetrang. Men jeg fikk ikke lov å presse. Så jeg måtte holde de igjen, og DET var pyton og vondt…

Lystgass og annet smertelindring kunne jeg bare glemme.. Hadde ikke tid. Da min samboer kom inn på fødestuen klokken seks hadde jeg 10 cm åpning, og fikk lov å presse….

06.18 den 16.06.05 kom Charlotte til verden… Og er jo selvfølgelig verdens søteste baby….

Det hører med historien at ingen trodde på jordmoen i vaktskiftet at jeg hadde født…

Jeg sitter igjen med en fin fødselsopplevesle til tross for at det gikk
under to timer fra 4 cm til hun var født..

Hva synes du om artikkelen?  
Forrige artikkelSiri uke 31
Neste artikkelBibelske navn
DEL