Brynjulf er et nordisk navn fra middelalderen. Delen Brynj betyr brynje, altså et vern for kroppen. Delen -ulf er gammelnorsk skrivemåte for dyret ulv, men ble uttalt med v.

Sist oppdatert: 30. desember 2020

Så populært er Brynjulf:

235 personer har dette navnet.

Bruk av navnet Brynjulf i Norge og andre land:

Brynjulf ble mye brukt i middelalderen. Fra 1600- til 1800-tallet ble det særlig brukt i Hordaland og Østfold, men helst i dialektformer, blant annet Brynild og Brynel. Navnet fikk noen ganger like former som jentenavnet Brynhild, der hild betyr kamp. Guttenavnet Brynild er opphav til etternavnet Brynildsen og Brynhildsen.

Formen Brynjulf, og det mindre vanlige Brynjulv, kom i bruk fra rundt år 1900. Det var en tid da navn fra middelalderen ble tatt i bruk. Brynjulf var mest brukt på 1920- og 1930-tallet.

Den 01.01.2020 var det 244 gutter/menn med Brynjulf som første eller eneste fornavn, og det var da på 754. plass for navn på menn i Norge. Det var på samme tid 98 menn som het Brynjulv.

Derfor fungerer Brynjulf godt nå:

Brynjulf blir brukt fordi det har tradisjon og gammelt nordisk opphav. Det var blant navn brukt tidlig på 1900-tallet, og flere navn brukt på den tiden blir igjen tatt i brukt ut over 2000-tallet. Andre eksempler på slike navn er Oskar, Aksel, Alfred, Sigurd, Sverre og Einar.

Brynjulf er foreløpig lite eller ikke brukt til barn på 2000-tallet i Norge.

Varianter av Brynjulf:

Brynel, Brynild, Brynje, Brynjolf, Brynjulv, Brønnil

Slik uttales Brynjulf

BRYNN-julf

Navn i samme sjanger som Brynjulf

Abigael, Anfinn, Annfrid, Anund, Arn, Berta, Bertil, Borgar, Dagfrid, Edda, Elfrid, Flemming, Frederick, Frid, Fritjof, Frits, Gine, Gudbrand, Hauk, Henni, Henny, Ingrun, Louis, Mathis, Olava, Staale, Susanne, Thord, Tirill, Tønnes, Ulv, Valentin, Varg, Wera, Ørnulv, Åmund, Åsbjørn

Du kjenner Brynjulf fra:

Forfatter Brynjulf Jung Tjønn, musiker Brynjulf Blix, tegner og grafiker Brynjulf Larsson

Relaterte lister:

Lange navn (8 eller flere bokstaver)
Naturnavn
Navn med myke stoppkonsonanter (b, d, g)
Navn som ender på konsonant
Navn som inneholder populære konsonanter
Navn uten æ, ø og å
Nordiske navn

Kilde(r): Navneforsker Ivar Utne

Søk andre navn

Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen?  
Forrige artikkelAnsgar
Neste artikkelBrynjulv
DEL