Casandra

Casandra

Casandra

Kjært navn har mange skrivemåter? Det kan i hvert fall se ut til å være tilfellet for Casandra, Cassandra, Kasandra og Kassandra. Illustrasjonsfoto: iStock
Av Babyverden 322 Sist oppdatert 28.04.22
Casandra er en form av Cassandra, brukt i Norge og mange andre land. Cassandra kommer fra gresk. Delen -andra betyr menneske, slik vi ellers kjenner det i mange guttenavn, som Andreas og Aleksander. For den første delen Cass- er betydningen ukjent.

Så populært er Casandra:

85 personer har dette navnet.

Bruk av navnet Casandra i Norge og andre land:

Formene Casandra, Cassandra, Kasandra og Kassandra har vært brukt i Norge siden midten av 1800-tallet. Midt på 1800-tallet var en tid da flere greske og latinske navn, såkalte klassiske navn, kom mer i bruk i Norge. I 1910 var det i alt rundt 30 med flere former, særlig 3 Casandra, 2 Cassandra, 22 Kasandra og 2 Kassandra. Skrivemåtene kan ha blitt brukt om hverandre for samme personer.

Formen Cassandra har på 2000-tallet blitt mer brukt i Casandra i Norge.

Den 01.01.2022 var det 87 jenter/kvinner med Casandra som første eller eneste fornavn, 593 Cassandra, 72 Kassandra og 44 Kasandra. Ganske mange av disse er født i Norge, men noen har også innvandret.

Derfor fungerer Casandra godt nå:

Bruken av Casandra på 2000-tallet er sannsynligvis mest inspirert fra bruk i andre land, slik vi kan se det på skrivemåten med C. Men den tidligere norske tradisjonen virker nok også. Navnet har en tydelig stemt n-lyd som hjelper litt til med å gi klang som mange foreldre liker på 2000-tallet.

Varianter av Casandra:

Cassandra, Kasandra, Kassandra

Slik uttales Casandra

KASS-an-dra

kæ-SÆN-dra, ke-SAN-dra, på engelsk

Navn i samme sjanger som Casandra

Alexsander, Alison, April, Ariella, Bogdana, Brunilda, Candelaria, Cathrin, Celeste, Chanice, Constance, Dion, Lino, Rickard, Samanta, Santi, Sarita, Shawn, Silvio, Stuart, Susana, Tania, Teodoro, Tito, Ulises, Vasco, Vasile, Vicente, Vito, Yair, Yessenia, Zakariya, Zoraida

Du kjenner Casandra fra:

Fotballspiller Casandra Lüthcke, sanger Cassie (Casandra Elizabeth Ventura)

Guttevariant(er) av Casandra:

Casander, Cassander, Kasander, Kassander

Relaterte lister:

Klassiske navn
Lange navn (8 eller flere bokstaver)
Navn med myke stoppkonsonanter (b, d, g)
Navn som inneholder populære konsonanter
Navn som slutter på a
Navn uten æ, ø og å

Kilde(r): Navneforsker Ivar Utne

Følg babyens utvikling: Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen? 
Forrige artikkel
Neste artikkel

Nyeste artikler om navn: