Thorian kan være laget av navnene Thorin og Torin, av Thor/Tor eller av andre navn med Thor som del. Da har det fått endingen -ian som fins i navn som Kristian, Sebastian, Adrian og flere. Torin som guttenavn er variant av guttenavnet Toren. Toren har opphav i svenske etternavnet Thoren og i det latinske Torenius, som begge mest sannsynlig har opphav i delen Tor- i lengre fornavn. Tor viser til den gamle nordiske guden Tor, med navn som betyr dundre og tordne.

Så populært er Thorian:

Bruk av navnet Thorian i Norge og andre land:

Thorian og Torian har særlig kommet i bruk i Norge fra rundt år 2000.

Den 01.01.2022 var det færre enn 4 og kanskje ingen gutter/menn med Thorian som første eller eneste fornavn, og 11 Torian i Norge.

Derfor fungerer Thorian godt nå:

Thorian kan bli brukt fordi det har lyder som er godt likt. Nanvet har to vokaler inntil hverandre i hver sine stavelser (ia). Endingen -ian er godt likt i guttenavn, slik som i Julian, Kristian, Fabian, Sebastian, Bastian, Adrian, Arian og Caspian/Kaspian.

Varianter av Thorian:

Thor, Thorin, Tor, Torian, Torin

Slik uttales Thorian

TOO-ri-an

Navn i samme sjanger som Thorian

Aanon, Adrianne, Andrian, Anthoni, Christianne, Doria, Erian, Fabiane, Indianne, Korinna, Kristianna, Mariane, Marianita, Rianne, Rogeria, Sigthor, Staffan, Svanberg, Tania, Thanita, Thony, Thorir, Thorodd, Thorry, Timmian, Tristian, Valiant, Viljan, Yrian, Zackarias

Jentevariant(er) av Thorian:

Thora, Tora, Torine

Kilde(r): Navneforsker Ivar Utne

Søk andre navn

Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen?  
Forrige artikkelEljar
Neste artikkelLulli
DEL