Nita

Nita

Nita

Nita har flere mulige opphav og betyr blant annet liten. Illustrasjonsfoto: iStock
Av Babyverden 575 Sist oppdatert 27.04.21
Nita er kortform av opphavlig spanske navneformer som Anita og Benita. Anita er spansk form av Ana, som er variant av Anna. Anna er et hebraisk navn som betyr nåde (Guds tilgivelse av synd), er brukt i et tillegg til Bibelen. Det var navnet på Jesu mormor. Benita er spansk form av Benedikte. Benedikte er er jenteform av Benedikt. Benedikt kommer fra latin og betyr velsignet (i kristen betydning). Endingen -ita i disse navnene betyr liten og er lagt til de opphavlige navnene eller til deler av dem, slik at de kan oppfattes som lille Ana (Anna) og lille Benedikte. Nita er også et hinduisk jentenavn som betyr blant annet dannet (pen oppførsel). Nita er også i bruk som etternavn. Blant annet er det et rumensk og et polsk etternavn. Det polske betyr tråd, og det kan ha opphav i yrker som har med sying eller produksjon av tråer å gjøre.

Så populært er Nita:

81 personer har dette navnet.

Bruk av navnet Nita i Norge og andre land:

Nita har vært brukt i Norge siden sent på 1800-tallet. Noe av bruken kan ha vært kortformer av lengre offisielle navn. Noen har også innvandret med navnet.

Den 01.01.2021 var det 76 jenter/kvinner med Nita som første eller eneste fornavn, også noen med indisk bakgrunn og trolig hinduisk betydning. I alt 36 hadde på samme tid Nita som etternavn, blant annet med rumensk og polsk bakgrunn.

Derfor fungerer Nita godt nå:

Nita kan bli brukt fordi det har tradisjon i Norge, og det kan bli brukt i familier med bakgrunn i land der navnet er i bruk. Nita har lyder som er godt likt. Det har den tydelig stemte konsonanten n, det ender på -a. Og det er kort.

Varianter av Nita:

Ana, Anita, Anna, Anne, Benedikta, Benedikte, Benita, Bente

Slik uttales Nita

NII-ta

Navn i samme sjanger som Nita

Abhilash, Ailen, Ajeet, Amrita, Anish, Anuja, Archana, Arushi, Asim, Bhavna, Bianka, Chandra, Deepa, Neah, Nini, Ona, Rufino, Santi, Sarita, Silvio, Soledad, Tania, Teodoro, Teofilo, Tito, Trinidad, Valerio, Vicenta, Virgilio, Vitalija, Viviana, Yair, Yenny, Zana, Zoraida

Du kjenner Nita fra:

Musiker Nita Strauss, gründer Nita Ambani, politiker Nita Kapoor, skuespillere Nita Talbot og Nita Whitaker, kunstner Nita Wallenberg

Guttevariant(er) av Nita:

Analius, Anneus, Beint, Benedict, Benedikt, Bengt, Benito, Bent

Relaterte lister:

Korte navn (4 eller færre bokstaver)
Navn som inneholder populære konsonanter
Navn som slutter på a
Navn uten r
Navn uten æ, ø og å

Kilde(r): Navneforsker Ivar Utne

Følg babyens utvikling: Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen? 
Forrige artikkel
Neste artikkel

Nyeste artikler om navn: