Synnøva

Synnøva

Synnøva

Synnøva er klart mindre i bruk enn Synnøve. Illustrasjonsfoto: iStock
Av Babyverden 159 Sist oppdatert 21.04.22
Synnøva, og det mer kjente Synnøve, er varianter av det eldre Sunniva. Sunniva er opphavlig et engelsk navn med to deler som betyr sol og gave. Navnet er lite kjent på engelsk, og er særlig kjent i Norge fordi en irsk kvinne med navnet Sunniva skal ha kommet i land, død og ble senere helgen. Mye av denne historien blir regnet som oppdiktet, og mye er uklart både om navnet om hun som skal ha brakt navnet til landet.

Så populært er Synnøva:

23 personer har dette navnet.

Bruk av navnet Synnøva i Norge og andre land:

Mange varianter av navnet Sunniva har vært brukt særlig fra 1500-tallet og senere, og mest på Vestlandet. Det var mest former som Sønnøv, Sønnev, Synnøv, Synva, Synve og Synne som var brukt. Synnøva kom særlig i bruk på 1800-tallet, ved siden av Synnøve. I 1865-folketellingen var det 3 Synnøva, og 108 i 1910.

Den 01.01.2022 var det 23 jenter/kvinner med Synnøva som første eller eneste fornavn.

Derfor fungerer Synnøva godt nå:

Synnøva kan bli brukt fordi det er et tradisjonsnavn. At det også har den tydelig stemte konsonanten n, kan hjelpe til. Det er blant navn brukt rundt år 1900. Navn fra den tiden har kommet mer i bruk ut over 2000-tallet. Noen slike er Alfred, Aksel, Gustav, Herman, Ludvig, Theodor, Olav, Sverre, Emma, Nora, Ella, Selma, Ada og Mathilde.

Varianter av Synnøva:

Sunniva, Synna, Synne, Synneva, Synni, Synnøv, Synnøve, Synva, Synve, Synøve, Sønnau, Sønnev, Sønneva, Sønneve, Sønnøv, Sønnøve

Slik uttales Synnøva

SYNN-øv-a

Navn i samme sjanger som Synnøva

Adeleide, Annbjørn, Annvår, Ansten, Bergny, Bo, Brynja, Frimann, Gunnleif, Hillgunn, Lodin, Marcelius, Olianna, Signhild, Sylfest, Syprian, Thonje, Tobine, Torinn, Torsteinn, Torø, Unnar, Unnie, Vannessa, Vendelin, Vennila, Venny, Vibe, Vidkunn, Villgunn, Yngvil

Relaterte lister:

Navn som inneholder populære konsonanter
Navn som slutter på a
Navn uten r

Kilde(r): Navneforsker Ivar Utne

Følg babyens utvikling: Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen? 
Forrige artikkel
Neste artikkel

Nyeste artikler om navn: